Niklas Ajo: ”Vauhti on ihan hyvällä tasolla”

– Vauhti on ihan hyvällä tasolla ja fiilis ajamiseen kohdallaan. Starttiruuduksi jäi tuo 15, mutta ei se ole lainkaan huono paikka lähteä hakemaan taas sijoitusta kymmenen nopeimman joukkoon.

Ajo viimeisteli KTM-pyörällään aika-ajossa lukemat 1.39,631, joilla hän jäi enää runsaat neljä kymmenystä eturivistä. Ajon itseluottamusta pönkitti edelleen lauantaiaamun vapaa harjoitus, jossa hän ylsi viidenneksi kaksi kymmenystä aika-ajoa kovemmalla kierrosajalla.

– Se harjoitus oli tosi hyvä ja pystyin parantamaan koko ajan tasaisesti aikoja. Sama hyvä fiilis kantoi myös aika-ajoon, johon lähdin liikkeelle käytetyillä renkailla. Harmikseni sitten alkoi sataa, kun tulin uudelleen ulos radalle. En päässyt enää kohentamaan aikaani.

Sadekelin liput nousivat ylös 16 minuuttia ennen aika-ajon loppua. Ajo pysytteli session loppuosan suosiolla varikkoboxin suojissa.

Phillip Islandin 4,4 kilometrin mittaisen, viileän ja tuulisen radan 13 kertaa kiertänyt Ajo kävi tosin katsastamassa vielä kertaalleen tilanteen, kun aikaa oli jäljellä viitisen minuuttia.

– Radan takaosalla satoi vielä sen verran, että päätin palata samantien varikolle. Turha sinne oli lähteä riskeeraamaan.

Ajo on yltänyt kolmessa edellisessä osakilpailussa pisteille terävien starttien siivittämänä.

– Ei muuta kuin pyritään jatkamaan samaa linjaa täällä Australiassa onnistuneen startin ja lähtökiihdytyksen merkeissä.

Australian GP:n paalupaikalle ajoi viime sunnuntaina Malesiassa maailmanmestaruuden varmistanut Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese lukemin 1.38,334. Toiseksi sijoittuneen maanmiehensä Jonas Folgerin 0,393 sekunnilla peitonneelle Corteselle paalupaikka oli jo kauden seitsemäs.

Uusin numero