Niklas Ajo sivuun Saksan GP:stä

Ajo, 19, kaatui Husqvarnan tehdaspyörällään rajusti edellisessä osakilpailussa Assenin radalla Hollannissa. Ajo luonnehti kaatumista uransa kovimmaksi.

– Barcelonassa tehty leikkaus oli siksi iso operaatio, että lääkärit arvelivat jo silloin ettei minulla ole asiaa Saksaan. He kyllä tietävät asiansa, sillä kyseessä olivat samat lääkärit, jotka parsivat viime vuonna loukkaantumisen jälkeen nopean paluun radoille tehneen Lorenzon (Jorge) solisluun kokoon, kertoo Ajo.

Ajon oikean jalan sääri ja pohjeluu saivat kipeää Assenin hurjassa ilmalennossa.

– Pohjeluu oli kokonaan poikki ja sääriluukin melkein. Kyllähän tuo jalka on selkeästi paranemaan päin, mutta se on yhä kipeä ja turvoksissaa, eikä kestä astumista.

– Tällä jalalla olisi ollut vaikea käyttää takajarrua, eikä muutenkaan ollut mitään syytä ottaa riskiä lähteä toipilaana Saksaan, kun tässä ei sentään vielä mestaruudesta ajeta, muotoilee torstaina 20 vuotta täyttävä Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja.

Paluu radoille kesätauon
jälkeen Indianapolisissa

Loukkaantuminen on aina harmillinen takaisku, mutta Ajon osalta tavallaan onni onnettomuudessa on se, että hän ei menetä tässä vaiheessa kautta kuin yhden MM-osakilpailun.

GP-sarja näet siirtyy Saksan jälkeen kesätauolle palatakseen tositoimiin elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa.

– Olen varmasti mukana Indyssä. Nyt pistetään jalka rauhassa kuntoon ja palataan entistä vahvempana takaisin, alleviivaa Ajo.

Ajo on kahdeksan osakilpailun jälkeen pisteissä sijalla 13.

Loukkaantumisesta huolimatta tähän kauteen on ehtinyt mahtua jo paljon positiivista. Neljättä MM-kautta ajava Ajo saavutti uransa tähän menessä parhaan sijoituksen päätymällä Mugellon radalla Italiassa viidenneksi vain 0,260 sekuntia voittajan takana.

Hollannin TT Assenissa toi puolestaan uran toistaiseksi parhaan aika-ajosijoituksen, kun kolmanneksi kiirehtinyt Ajo lunasti itselleen eturivin lähtöpaikan.

 

Uusin numero