Niklas Ajo MotoGP-kuskin omistamaan espanjalaiseen KTM-tiimiin

Kyse on MotoGP-luokassa kilpailevan ja ensi kaudella Suzukin tehdastalliin yhdessä Maverick Vinalesin kanssa siirtyvän Aleix Espargaron omistamasta RBA Racing-tiimistä.

Tiimi teki tällä kaudella debyyttinsä FIM CEV Repsol-sarjassa ja ensi vuonna se nähdään siis taistelemassa MM-pisteistä kolmen kuljettajan voimin.

Itse sopimusneuvottelut hoitanut Ajo saa uudessa tiimissään rinnalleen Gabriel Rodrigon ja sarjan naiskuljettajan Ana Carrascon. Molemmat ovat espanjalaiskuskeja. Carrasco on tiimissä mukana pitkälti MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan tuella.

Myös Argentiinan passin omaava Rodrigo tuurasi nilkkaleikkauksen jäljiltä toipilaana ollutta Ajoa Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimissä heinäkuussa ajetussa Saksan osakilpailussa Sachsenringin radalla.

Tiimin taustat ovat myös taloudellisesti hyvässä kunnossa, sillä Gabriel Rodrigon isä Ricardo Rodrigo omistaa Espanjan yhden suurimman mediakeskittymän RBA:n.

Espargaron alaisuudessa toimivan tiimin alkuperäinen nimi on Team Boe41 Motorsport, mutta kisoissa se kulkee RBA Racing Teamin nimen alla.

Ajo vie pitkälti tutun teknisen ryhmän mukanaan uuteen tiimiinsä. Erkki Siukola jatkaa Ajon kisainsinöörinä.

 

Uusin numero