Niklas Ajo kymmenes Assenissa

Voitto oli Salomille kolmas peräkkäinen ja Aki Ajon johtamalle Red Bull KTM-tehdastiimille jo 20. putkeen viime kausi mukaan luettuna.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin KTM-pyörällä kilpaileva Ajo otti 22 kierroksen kilpailuun hyvän startin seitsemännestä ruudusta iskeytyen yhdeksän kuljettajaa kattaneeseen kärkiryhmään.

Ajo pysyi tuossa ryhmässä reilut viisi kierrosta, jonka jälkeen hänen oli annettava hieman periksi. Viimeisten kuuden kierroksen aikana Ajon sijoitukset vaihtelivat yhdeksännestä 15:een.

Ajo lähti päätöskierrokselle sijalta 11 pystyen vielä yhteen ohitukseen. Kisassa yhdeksänneksi sijoittunut ranskalainen Alexis Masbou leikkasi maalilinjan vain 23 tuhannesosaa ennen Ajoa.

Voitosta käytiin hurja taistelu viiden kuljettajan, eli espanjalaisten Salomin, Maverick Vinalesin, kisan keskivaiheilla irtiottoon pyrkineen Alex Rinsin, Alex Marquezin ja portugalilaisen paalupaikkamiehen Miguel Oliveiran välillä.

Taktisesti jälleen nappikilpailun ajanut Salom teki ratkaisevan ohituksen viimeisen kierroksen lopulla nopeassa vasemmalle taittavassa kaarteessa. Salom pystyi säilyttämään ajolinjansa sitä seuraavassa shikaanissa tervehtien ruutulippua 0,122 sekunnin erolla Vinalesiin.

Rins oli kolmas, Oliveira neljäs ja Marquez viides.  Kärkiviisikko mahtui 0,416 sekunnin sisään.

Kauden neljännen voittonsa napannut Salom kasvatti johdon kymmeneen pisteeseen Vinalesiin nähden. Rins on kolmantena, joskin jo 35 pistettä Salomin takana. Ajon 32 pistettä oikeuttavat 12. sijaan.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa. Sachsenring lukeutuu Assenin tavoin Ajon suosikkiratoihin.