Niklas Ajo kylmäpäisesti Jerezin noidankattilaan

– Fiilikset ovat hyvät ja rennot. Vauhti on ihan ok-tasolla ja menneet unohdettu, Ajo viittaa Austinissa ajettuun edelliseen kilpailuun.

Kärkeäkin jo yhdessä vaiheessa kolkutellut Ajo ajoi Austinissa elämänsä kisaa viidennellä sijalla, kunnes hänet kilkattiin tylysti radalta kolmanneksi viimeisessä mutkassa.

– Tietenkin se harmitti ensin paljonkin ja vieläkin varsinkin menetettyjen pistein valossa vähän, mutta kyllä nyt katseet ovat jo tiukasti vain ja ainoastaan Jerezissä. Lähdetään jatkamaan Jerezissä siitä, mihin Austinissa jäätiin.

Ajo, 18, tuntee 4423 metrin mittaisen andalusialaisradan jo kuin omat taskunsa. Hän on ehtinyt ajaa Jerezissä muut luokat ja sarjat mukaan luettuna useamman kilpailun, sekä iso tukun testikierroksia.

– Jerez on monipuolinen rata, josta löytyy niin nopeaa kuin hidastakin paikkaa. Pidän sitä yhtenä sarjan vaikeimpana ratana. Tosin nyt näyttää siltä, että sielläkin on alkanut kulkea paremmin.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin väreissä kilpaileva Ajo ajoi KTM:n tehdaspyörällään kautta edeltävissä viimeistelytesteissä yhdeksänneksi kovimman kierrosajan Jerezissä.

– Perussäädöt ovat olemassa, mutta keli vaihtelee Jerezissä ja sen myötä pito oli erilainen myös kahdella talvitestijaksolla. Eihän niitä täydellisiä säätöjä ikinä löydykään. Se on aina sitä hakemista. Toivotaan kuitenkin tällä kertaa, että kelit ovat kohdallaan tai ainakin paremmat kuin kahtena edellisenä kautena täällä.

Ajo käynnisti kolmannen MM-kautensa ajamalla Losailin radalla Qatarissa 16. lähtöruudusta yhdeksänneksi. Austinissa hän lunasti seitsemännen starttiruudun päätyen vaiherikkaan väännön jälkeen 15:nneksi. Ajon kahdeksan pistettä oikeuttavat sarjassa sijaan 13.

– Olen asettanut tämän kauden tavoitteekseni sijoittumisen kympin sakkiin. Sillä linjalla mennään myös Jerezissä, alleviivaa Ajo.

KTM:n tehdaspyörillä etenevät espanjalaiset Luis Salom, Alex Rins ja Maverick Vinales ovat muodostaneet kauden kahden ensimmäisen kilpailun kärkikolmikon. Salom tervehti ruutulippua ykkösenä Qatarissa ja Rins USA:ssa.

– Tuo kolmikko on ollut hieman karussa muilta, mutta sen jälkeen kaikki onkin jo mahdollista, muotoilee Ajo.

Iso yleisö on löytänyt aina tiensä Jerezin humuun  ja tunnelma tulee olemaan taatusti tiivis tälläkin kertaa. Espanjalaiskuljettajat ovat ottaneet loistavan lähdön kauteen voittamalla MotoGP-sarjan kolmen luokan kaikki tähän mennessä ajetut kilpailut.

* Moto3-luokan 3/17 MM-osakilpailun ohjelma 3.-5. toukokuuta Jerezin radalla Espanjassa:
Perjantai 3.5.

10.00-10.40, 1. vapaa harjoitus
14.10-14.50, 2. vapaa harjoitus
Lauantai 4.5.
10.00-10.40, 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, aika-ajo
Sunnuntai 5.5.
09.40-10.00, warm up
12.00, MM-osakilpailu 3/17

* Jerezin ratainfo:
Pituus: 4423 metriä
Leveys: 11 metriä
Mutkat vasemmalle: 5
Mutkat oikealla: 8
Pisin suora: 607 metriä
Valmistunut: 1986
Modifioitu: 2002

* Moto3-luokan ennätyksiä kaudelta 2012:
Rataennätys: Romano Fenati Italia, FTR Honda 1.52,774
Paalupaikkaennätys: Alex Rins Espanja, Suter Honda 1.57,507
Huippunopeus: Zulfahmi Khairuddin Malesia, KTM 208.7 km/h

Uusin numero