Niklas Ajo käynnisti CEV-sarjan työt kurjassa kelissä Barcelonassa

Yhteensä seitsemän osakilpailuviikonvaihdetta kattava Espanjan kovatasoinen CEV-sarja käynnistyi kahdella kisalla Montmelon radalla, jossa keli oli todellakin kaukana ihanteellisesta.

– Perjantaina oli vielä kuivaa, mutta lauantai ja sunnuntai ajettiin sadekelissä. Tällä radalla on tosi huono pito sateella. Olosuhteet olivat hyvin vaikeat, painotti Ajo.

Uuden tiimin kuljettajina KTM-pyörillä kilpailevat malesialaiset Hafiq Azmi, 16, ja Aizat Malik, 19.

– Molemmat olivat ehkä vielä vähän liian innoissaan ja samalla myös hermostuneita, tuumi omaa rooliaan Touchline Sic Ajo Racing-tiimissä ensisijaisesti valmentajaksi luonnehtiva Ajo.

Pisteitä ja kolhuja

Malikin ja Azmin sunnuntai kulki tuloksellisesti tasatahtiin. Malik oli ensimmäisessä kisassa 15:s ja keskeytti jälkimmäisen. Azmi puolestaan joutui keskeyttämään avauskisan, mutta jälkimmäisessä hän ylsi maaliin ja sijalle 15. Molemmille heltisi Kataloniasta yksi piste.

– Azmi kaatui viimeisessä mutkassa yhdeksänneltä sijalta. Hän oli tietty pettynyt, mutta ikävämmin kävi Malikille, jolta murtui ranne kaadossa, kertoi Ajo.

Voittajiksi Barcelonassa ajoivat britti Wayne Ryan ja espanjalainen paalupaikkamies Adrian Martin. Azmi oli aika-ajossa 11:s ja Malik 17:s.

– Olosuhteet olivat koko viikonlopun vaikeat ja tänään rata oli todella märkä ja kylmä. Meillä ei ollut paljon harjoitusaikaa uudella pyörällä tähän viikonvaihteeseen lähdettäessä, mutta saimme koko ajan säätöjä paremmaksi ja tiimi toimi fantastisesti. Harmi, että kaaduin toisessa kisassa, sillä uskon omanneeni mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Oikeassa kädessäni on nyt pieni murtuma, mutta onneksi minulla on muutama viikko toipumisaikaa ennen seuraava kilpailua, sanoi Malik.

Azmi oli hänkin ajoittain ihmeissään karujen olosuhteiden kanssa.

– Käteni olivat jo muutaman kierroksen jälkeen kuin jäässä, eikä niissä ollut enää tuntoa. Harmi tuo ensimmäisen kisan kaatuminen, sillä taistelin paikasta kymmenen nopeimman joukossa. Toisessa kisassa käteni oli kipeä kaatumisen jäljiltä ja ainoa tavoitteeni oli saavuttaa maali. Tiedän, että Espanjan sarjan taso on varsin kova, mutta olen hyvässä tiimissä ja minulla on kaikki mahdollisuudet taistella kärkisijoituksissa, vahvisti Azmi.

Tallipäällikkö Aki Ajo oli tyytyväinen malesialaislupausten suorituksiin.

– Molemmat kuljettajat tekivät hyvää työtä erittäin vaikeista olosuhteista huolimatta. Samalla he myös keräsivät paljon kokemusta tällaisista olosuhteista, muistutti Ajo.

Matka jatkuu Barcelonasta
Jerezin MM-osakilpailuun

Niklas Ajo näkee työnsä uudessa tiimissä mielenkiintoisena ja myös kehittävänä.

– Tosin aika ruuhkaiseltahan tämän kauden kalenteri näyttää, joten voi olla, että en pääse mukaan kaikkiin CEV-sarjan osakilpailuihin. Oma homma on tietenkin se pääjuttu, tähdentää Ajo.

Ajo palaa omalle työmaalleen tulevana viikonvaihteena, kun Moto3-luokan MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Jerezin radalla Espanjassa. Yhdeksän osakilpailua kattava CEV-sarja jatkuu puolestaan 26. toukokuuta Aragonissa.

– Nyt harjoitellaan hyvin kaksi päivää Barcelonassa ja sitten otetaan suunta Jereziin.

Suomalaistiimi Avant Tecnon riveissä kilpaileva Ajo on ajanut KTM:n tehdaspyörällään pisteille kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Qatarissa ja USA:ssa.

Täydelliset tulokset:
http://www.cevrepsol.com/en/results/results?anyo=2013&type=2&circuito=106
 

Uusin numero