Niklas Ajo joutuu jäämään sivuun Portugalin GP:stä Estorilissa

Ajo, 17, kärsii silloin yhden GP:n rangaistusta, jonka kansainvälinen moottoriliitto FIM langetti hänelle Espanjan osakilpailun tapahtumien johdosta Jerezissä. Rangaistuksen syynä on Ajon ja ratavalvojan välinen kärhämä.

– Pyörän perä luisti kilpailun kolmannella kierroksella radan märästä läikästä alta ja ajauduin hiekoille, jossa kaaduin. Pyörä oli kuitenkin täysin kunnossa ja siitä olisi pitänyt varistaa vain hiekat, jolloin olisin pystynyt jatkamaan kilpailua.  Ratavalvoja esti kuitenkin sen ja yritti viedä pyöräni pois. Siinä tilanteessa tunteet sitten vähän kuumenivat, mutta ei mitään sen ihmeempää, kertaa Ajo tilannetta.

– Ok, rangaistus on kärsittävä, mutta vähän kovaltahan se tuntuu. Pitää muistaa, että kuljettajalla virtaa kilpailutilanteessa paljon adrenaliinia. Minulla oli kova halu jatkaa kilpailua, kun näin pyörän olevan kunnossa.

Ajo muistutti, että lukuisten kaatumisten hämmentämä Jerezin kilpailu oli varsin erikoinen. 34 kuljettajasta vain puolet pääsi maaliin asti.

– Noinkin suuri kaatumisten määrä teetti ratavalvojille paljon töitä ja mahdollisesti myös sekaannusta. Minun mielestäni tuomariston olisi pitänyt ottaa huomioon kilpailun erikoinen luonne, toteaa Ajo.

MM-sarja jatkuu Portugalin jälkeen Ranskan osakilpailulla, joka ajetaan 20. toukokuuta Le Mansin radalla.
 

Uusin numero