Niklas Ajo Gumball3000-rallista suosikkiradalleen Mugelloon

Ajolle uran toistaiseksi parhaan MM-sijoituksen tuonut ja Ferrarin omistuksessa oleva toscanalaisrata lukeutuu hänen suuriin suosikkeihinsa.

Tulevaa pönkittää myös onnistunut testijakso Espanjan Almeriassa ryyditettynä rentouttavalla debyytillä superautot ja julkkikset samaan nippuun keräävässä Gumball3000-rallissa.

– Hyvillä mielin Mugelloon. Se on tosiaankin yksi ehdottomista lempiradoistani. Mugello on spesiaalirata ja korkeuseroiltaan samalla myös melkoinen vuoristorata. Sunnuntain kisassa tullaan näkemään jälleen iso ryhmä taistelemassa voitosta, Ajo ennakoi.

Ajo lukeutui viime vuoden Italian GP:ssä tuohon tiiviiseen ryhmään. Hän päätyi hienon taistelun jälkeen viidenneksi vain 0,260 sekuntia voittajan takana.

– Se oli hyvä viikonvaihde ja samaa lähdetään nyt toistamaan, vaikka tämän kauden alku onkin ollut tulosten puolesta vielä mollivoittoinen.

Almeriassa ajatukset
ja säädöt kohdalleen

Ranskan GP:n jälkeen Almeriassa ajettu testijakso tuli RBA Racing-tiimin KTM-pyörällä kilpailevalle Ajolle kreivin aikaan.

– Gumball3000-rallista haettiin rentoutta ja Almeriasta puolestaan vauhtia Mugelloon, muotoilee Ajo.

Almeriassa ei testattu uusia osia, vaan hiottiin KTM:n tehdaspyörän säädöt ja kuljettajan itseluottamus kohdalleen.

Yksikin onnistunut testipäivä kiivaan kisakauden keskellä on äärimmäisen arvokas myös rutiinitason terästämisessä.

– Kauden aikana nämä mahdollisuudet jäävät tosiaankin vähiin. Testit olivat oikeinkin onnistuneet. Pääsimme lyömään Almeriassa yhteen niitä juttuja, joita olemme alkukauden aikana miettineet. Keskityimme lähinnä säätöihin ja ajaminen sujui hyvin.

Gumball3000
löi Ajon ällikällä

Ajo, 20, on vähintäänkin yhtä innoissaan Gumball3000:sta, joka löi valkeakoskelaisen ällikällä.

– Aivan mahtava kokemus ja tosi hieno tapahtuma. Gumball3000:n mittasuhteita ei oikein osaa käsittää eikä hahmottaa, ennen kuin sen itse kokee. Niin, ja onhan siellä mukana aika nimekästä jengiäkin, virnistää muiden muassa Dolph Lundgrenin kanssa Tukholman starttipaikalla poseerannut Ajo.

Kolmen päivän mittainen irtiotto arjesta oli enemmän kuin tervetullut.

– Yhteistyökumppanini Battery kutsui minut ja tiimikaverini Rodrigon (Gabriel) jo hyvissä ajoin mukaan ja olihan tuo tietenkin koettava.

Ajo ja Argentiinan lipun alla MotoGP-sarjassa kisaava Rodrigo urakoivat ensimmäisen etapin Tukholmasta Osloon. Nuorukaisten matka taittui vähemmän ryppyotsaisessa Gumball3000-hengessä rattoisan letkeästi.

– Jos oli tapahtuma hieno, niin sitä samaa voi kyllä sanoa Batteryn autostakin, eli 650-hevosvoimaisesta Ford Mustang Shelby GT300:sta, myhäilee Ajo.
 

Uusin numero