Niklas Ajo: ”Ei murhetta murtuneesta jalasta Australiassa”

– Onhan tuo jalka vielä vähän kipeä, mutta ihan hyvin se kesti 31 kierrosta. Näyttäisi siltä, että sitä ei tarvitse puuduttaa kisaan. Fiilikset ovat positiiviset tältäkin osalta, vakuutti viime sunnuntaina Malesian GP:ssä yhdeksänneksi yltänyt Ajo.

Malesiassa tuskailtiin paahtavassa 32 asteen helteessä. Australiassa asteita oli perjantaina 20 vähemmän.

– Taivaalta ripotteli hieman vettä ennen molempia harjoituksia. Meillä oli kuitenkin tuuria matkassa, sillä rata ehti kuivua nopeasti molemmille jaksoille lähdettäessä. Pito oli ihan allright.

Ajo käynnisti päivän vahvasti ajamalla KTM-pyörällään ensimmäisessä harjoituksessa 11:nneksi ajalla 1.41,394. Iltapäivällä hän nosti vauhtiaan puolella sekunnilla lukemiin 1.40,858, mutta sijoitus putosi viidellä pykälällä.

– Turha noita sijoituksia on vielä tässä vaiheessa sen suuremmin tuijottaa. Tavoitteena oleva kympin kärki ei ole kaukana. Olisin voinut ehkä puristaa vähän kovemman ajan iltapäivällä, mutta lähdetään hakemaan sitä parannusta suosiolla sitten lauantaina. Tänään oli tärkeintä saada hyvä fiilis ajamiseen.

Phillip Islandin 4,4 kilometrin mittainen rata on erittäin nopea, mutta tunnetusti myös altis mereltä puuskittain puhaltaville voimakkaille tuulille.

– Phillip Islandilla tuulee aina, mutta onneksi ei sentään aivan älyttömästi tällä kertaa. Tämä lukeutuu spesiaaliratoihin ja on kenties koko sarjan röykkyisin. Röykkyisyys yhdistettynä kovaan tuuleen tekee siitä todella haastavan.

Ajo lähtee lauantaihin luottavaisin mielin tavoitteenaan nostaa aika-ajosijoitusta edellisiin kolmeen kisaan nähden, joissa hän on tehnyt kaikissa väkevän nousun pisteille.

– Jousitukseen ja vaihdelaatikkoon tehdään muutoksia. Vaihdelaatikon välitykset olivat perjantaina vähän liian lyhyet.

Uusin numero