Niklas Ajo ei hakenut vielä rajoja Jerezissä

Ajo liikkui kaikki kuusi, Valenciassa ja Jerezissä ajettua virallista testipäivää pääosin tukevasti seitsemän nopeimman kuljettajan nipussa. Jerezin testijakson päätöspäivä lauantai toi tosin sijoitustahtiin hetkellisen muutoksen, kun hän ajoi 13:nneksi ajalla 1.49,4.

– KTM:ssä on paljon potentiaalia ja uskoisin, että tuosta ajasta olisi ollut varaa nipistää vielä puolesta sekunnista sekuntiin, mutta en lähtenyt ottamaan mitään riskiä ja puristamaan aivan rajoilla, koska emme löytäneet uuteen pyörään vielä riittävän hyviä säätöjä tälle radalle, kertoi Ajo.

Moto3-luokan kuljettajilla on edessään vielä yksi yhteistesti, joka ajoittuu 19.-21. maaliskuuta Jereziin. 17 osakilpailua kattava MM-sarja käynnistyy 8. huhtikuuta Qatarissa.

– Tuo toinen Jerezin testi on minulle erittäin hyvä ja tärkeä juttu. Teimme jo nyt paljon töitä Jerezissä ja kaksi viimeistä päivää menivät käytännössä kokonaisuudessaan parempia säätöjä etsiessä. Emme kuitenkaan vielä löytäneet niitä. En saanut pyörään ja ajamiseen samanlaista luottamusta, kuin viime viikolla ajetuissa Valencian testeissä.

Jerezin testejä hallitsi Ajo Motorsportin edustaman KTM:n virallisen tehdastiimin brittikuljettaja Danny Kent, joka takoi muille malliksi todella kovan ajan 1.47,1.

TT Motion Events Racingin riveissä kilpaileva Ajo ylsi Kentin kanssa samoihin aikoihin vielä Valenciassa.  

– Radat ovat erilaisia ja ajotyylit ovat erilaisia. Minulle jäi vielä opeteltavaa tällä pyörällä Jereziin. Renkaat alkoivat loppua jo kesken lauantaina, mutta kyllähän tuo takajousitus oli minulle täällä se suurin ongelmia. No, sen kanssa tehdään töitä ja lisäksi seuraaviin Jerezin testeihin on tulossa taas uusia osia KTM:ltä. Olen luottavainen ja fiilikset ovat kaikin puolin positiiviset, vahvisti Ajo.

Jerez, Espanja.
Moto3-luokan 3/3 testipäivä. Epävirallisia tuloksia:

  1. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo 1.47,1
  2. Maverick Vinales Espanja, Avintia Racing 1.47,5
  3. Alberto Moncayo Espanja, Bankia Aspar Team 1.47,9
  4. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo 1.48,0
  5. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia-SIC-Ajo ja Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team 1.48,4
  7. Luis Salom Espanja, RW Racing GP 1.48,5
  8. Efren Vazquez Espanja, Team Laglisse 1.48,7
  9. Miguel Oliveira Portugali, Monlau Competicion 1.48,9
10. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo 1.49,1
13. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing 1.49,4
 

Uusin numero