Niklas Ajo ajoi kuudenneksi Ranskan GP:n harjoituksissa

Tasaisen hyvää ja nousujohteista työtä viileällä radalla tehnyt Ajo kellotti päivän kuudenneksi parhaan kierrosajan 1.45,142. Ajo nipisti jälkimmäisessä harjoituksessa aamun ajastaan 1,3 sekuntia. Hän oli kuudes myös ensimmäisessä sessiossa.

KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ajo jäi vastaavalla kalustolla etenevästä espanjalaisesta Alex Rinsista 0,995 sekuntia.

Rins piti perjantain toiseksi nopeimman kuljettajan, Kalex KTM:llä kisaavan saksalaisen Jonas Folgerin takanaan kuuden tuhannesosan turvin.

Seuraaville sijoille KTM:n tehdaspyörillä ajoivat Rinsin maanmiehet, suomalaistalli Ajo Motorsportin Luis Salom ja MM-sarjaa johtava Maverick Vinales.

Salom jäi kärjestä 0,531 ja iltapäivän harjoituksessa rajusti kaatunut Vinales 0,676 sekuntia.

”Hyvä ja virheetön päivä”

– Hyvä päivä. Ei virheitä ja kierrosajat pysyivät koko ajan tasaisen hyvinä, kertoi toisessa sessiossa tukun 1.45 pintaan painuneita kierroksia viimeistellyt Ajo.

Le Mansin aina arvaamaton ja nopeasti vaihteleva sää pysyi perjantaina pääosin poutaisena. Tosin tälläkään kertaa ei pisaroilta täysin vältytty.

– Aamun harjoituksessa oli tosi viileää, mutta sijoitus oli siitä huolimatta ihan hyvä. Olin parantamassa toisen harjoituksen lopulla kierrosaikaani, mutta ikävä kyllä juuri siinä vaiheessa taivaalta alkoi tippuja isoja pisaroita.

Suomalaisen Avant Tecno-tiimin väreissä viilettävä ja edellisessä osakilpailussa Espanjassa MM-uransa tähän mennessä parhaalla suorituksella kuudenneksi yltänyt Ajo oli varsin tyytyväinen pyöräänsä haastavalla, niin sanotulla ”stop and go”-radalla.

– Löysimme pyörään hyvät säädöt heti perjantaina. Isoja muutoksia ei tarvitse tehdä. Toivon tosiaankin, että lauantaina ei sataisi, Ajo viittasi aika-ajopäivään.