Niklas Ajo ainoa Suomalainen GP125-kuljettaja Albaceten EM-finaalissa

Useisiin maihin suorana televisioitava Albaceten EM-finaali ajetaan nyt toista kertaa, ja viikonlopun aikana ratkeavat GP125, Supersport 600 ja Superstock 1000-luokkien Euroopan mestaruudet. Mestaruudet ratkaistaan yhden kilpailun perusteella, joten panokset ovat kovat. Suomalaislupaus lähtee kuitenkin kilpailuun rauhallisin mutta odottavaisin mielin.
– Albaceten rata on onneksi jo tuttu, ja edellinen CEV-sarjan kilpailukin ajettiin siellä, joten säätöjen ja valmistautumisen puolesta viikonloppuun lähdetään ihan rauhallisin mielin, kertoo Ajo.

Uusi EM-systeemi saa Ajolta kiitoksia, mutta pienellä varauksella:
– Uusi EM-järjestelmä, jossa eri alueiden mestaruussarjojen nopeimmat pääsevät samalle viivalle ratkomaan paremmuuttaan on aika mielenkiintoinen. Kilpailu on kovaa, ja tietysti yhden kilpailun perusteella ratkaistu mestaruus tuo vähän paineitakin. Tämä on meille hieno tilaisuus, ja tavoitteena on hakea sijoitusta kärkiryhmästä, mutta katsotaan nyt mihin vauhtimme riittää.

Albaceten EM-finaaliviikonloppu huipentuu sunnuntaina 24.10. ajettaviin finaaleihin, joiden perusteella ratkeavat kauden 2010 ratamoottoripyöräilyn Euroopanmestarit.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero