Niki Tuulin Blogi: Haasteita uudella radalla

Moikka kaikille,

Kaukomaiden kiertue jatkui tänä viikonloppuna Japanin Motegissa. Japani ja Motegi olivat molemmat uusia tuttavuuksia ja sikäli tähänkin viikonloppuun lähdettiin ykkösprioriteettina radan haltuunotto ja sen jälkeen pyörän säätöjen hakeminen uudelle radalle. Alla yhteenvetoa viikonlopun kulusta.

Perjantaina Motegin radan ylle leijaili epävakaa sääalue, ja sateinen keli hankaloitti uuteen rataan totuttelua. Perjantaina ei tullut lopulta juurikaan kierroksia, sillä emme halunneet ottaa riskejä todella hankalissa olosuhteissa. Katsoimme itsensä tai kaluston rikkomisen riskin turhan suureksi ajatellen uuden radan opettelua lauantaina, jolloin oli luvassa parempaa keliä. Tuloksellisesti perjantaista ei jäänyt sen enempää käteen. Perjantain jälkeen oltiin tuloslistoilla sijalla 26. ja ero kärkeen oli +2,6 sekunnin paikkeilla.

Rataa päästiin opettelemaan tosissaan vasta lauantaina kolmannessa vapaassa harjoituksessa. Radalla oli paljon sekä todella nopeita kohtia että kovia jarruja. Hieno uusi tuttavuus, vaikka en ihan optimaalista ajorytmiä saanutkaan päälle. Varsinkin kovat jarrut olivat todella hyvää harjoitusta. Mutkiin sisäänmeno on kuitenkin se missä loppujen lopuksi isoimmat erot Moto2-pyörällä tehdään.

Sijoitukset jäivät lauantaina vaisuiksi, mutta jokaisessa sessiossa mentiin kierrosaikojen osalta eteenpäin. Lauantailta pitää poimia positiivisena ulottuvuutena jatkuva aikojen kehittyminen, mutta fakta on kuitenkin se että vaikka ajat paranivat, niin ne eivät parantuneet tarpeeksi tulosluettelossa nousemiseksi. Lauantain lopputuloksena kisaan lähdettiin paikalta 28. ja eroa kärkeen kertyi +2 sekuntia.

Ajaminen tuntui vielä sunnuntaina aamulla tahmealta ja uuteen rataan totutteleminen oli selvästi vielä vaiheessa vähäisen ajomäärän vuoksi. Kisaan voidaan kuitenkin olla ihan ok-tyytyväisiä. Ajoin koko kisan samoja kierrosaikoja kuin aika-ajoissa ja sikäli vauhti oli nousujohteista ihan viikonlopun loppuun asti. Maaliin tultiin sijalla 21. ja kisa oli ehdottomasti viikonlopun parasta tekemistä.

Seuraava kilpailu ajetaan itselle huomattavasti tutummalla Phillip Islandin radalla tulevana viikonloppuna. Siellä varmasti päästään nopeammin kiinni vauhdin rakentamiseen, kun rata on tuttu Supersport-kausilta.

Kiitos tiimi, tukijat ja vauhdissa mukana olevat, palaillaan ensi viikonloppuna asiaan!

– Niki #66

Uusin numero