Niki Tuulilla haastava viikonloppu Barcelonassa

– Pyörä alkaa tulla tutummaksi ja tutummaksi. Radan osalta mentiin kuitenkin tänäkin viikonloppuna uutta opettelemaan, Tuuli kertoi.

– Ekassa treenissä päästiin alusta asti hyvään tuntumaan ja suht nopeasti pääsin radan kanssa sinuiksi. Paras ensimmäinen treeni tähän mennessä ja sen pohjalta oli hyvä lähteä liikkeelle. Tokassa treenissä säädettiin pyörää vähän enemmän ja päästiin paremmin jyvälle mihin suuntaan pitää mennä. Sain parannettua aikaa, mutta aivan tyytyväinen en lopputulemaan ollut.

Lauantaina oli vuorossa aika-ajot, joista tuloksena lähtöruudukon 29. sija.

– Lauantai oli meille tahmea päivä. Kolmannessa treenissä mentiin naamalleen ja osa ajasta meni hukkaan. Tiimi teki todella hyvää työtä ja pääsin kyllä takasin radalle. Sain kaatumisen jälkeen parannettua kierrosaikaa ja ajaminen tuntui hyvältä. Aika-ajossa rupesi meno kuitenkin mättämään, eikä sessio mennyt ollenkaan suunnitellusti. Oma ajaminen tuntui todella vaikealta ja luottoa ei ollut. Eihän meno tietenkään koko ajan voi olla nousujohteista, ja niitä takapakkejakin mahtuu matkaan, Tuuli totesi.

Sunnuntain kisapäivä ei sujunut toivotun mukaisesti. Startti onnistui hyvin, mutta heti ensimmäisellä kierroksella Tuuli joutui sumaan ja kaatumisen seurauksena kilpailu päättyi keskeytykseen.

– Sain kisassa hyvän lähdön ja otin ensimmäiset mutkat rauhallisesti. Kolmosmutkassa sain tehtyä ohituksia ja nelosmutkan jarruun mentiin todella monta kuskia rinnakkain. Meikäläinen oli sisimpänä ja valitettavasti tila loppui kesken sillä seurauksella, että osuin toisen kuskin perään ja kisa päättyi siihen. Todella harmi homma, jokainen kierros ja metri on tässä kohtaa tietenkin äärimmäisen tärkeä oppimisen kannalta.

– Kokonaisuutena viikonloppuun mahtui kuitenkin hyviäkin juttuja. Parhaillaan oltiin sekunnin päässä kärjestä ja eroa saatiin siis tänäkin viikonloppuna kurottua. Tästä jatketaan Asseniin taas montaa kokemusta rikkaampana. Kiitos tiimille, tukijoille ja muille vauhdissa mukana oleville, Tuuli päättää.

 

Uusin numero