Niki Tuuli tyylitteli paalupaikalta voittoon Assenissa

Imatralainen koppasi yhä tukevammalla otteella kiinni kauden mestaruudesta voittamalla viidennen osakilpailun Hollannin Assenissa.

Paalupaikalta kilpailuun sännännyt nuorukainen ajoi ykköspaikalla avauskierrokselta maaliin ja voitti lopussa varmistellen kakkoseksi kiilanneen turkkilaisen Tobrak Razkatlioglun reilulla kolmella sekunnilla.

Tuulen sarjajohto on jo 33 pistettä, kun kolme osakilpailua on vielä ajamatta. Päivän kolmonen itävaltalaispilotti Marco Nekvasil on sarjassa toisena.

Ensimmäistä kauttaan kuussataakuutioisilla pyörillä ajava Tuuli on arvostetussa sarjassa omaa luokkaansa. Ensimmäinen tutustuminen vaikeaksi luokiteltuun Assenin RR-pyhättöön poiki imatralaiselle puolen sekunnin pohjat aika-ajossa ja ylivoimaisen voiton. Sunnuntain kilpailussa 16 vuotiaalla oli vara varmistella.

– Ensimmäisen kierroksen vedin niin kovaa kuin pääsin, sitten muutaman kierroksen jotakuinkin täysiä ja lopussa ajoin varmistellen. Ei kisassa muuta huonoa ollut kuin startti. Siinä neljä ukkoa tuli ohi, mutta kuittasin ne jo ensimmäisessä mutkassa, kuvaili toisen polven ajaja kilpailun kulkua.

IDM-sarja jatkuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Schleizin katuradalla. Kahdeksas ja viimeinen osa ajetaan syyskuun puolivälissä Hockenheimissa.

IDM-sarja YamahaR6-Dunlop Cup 5/8 osakilpailu Assen Hollanti tulokset:
1) Niki Tuuli, Suomi, Yamaha 22.42,630, 2) Toprak Razgatlioglu, Turkki, Yamaha + 3,659, 3) Marco Nekvasil, Itävalta, Yamaha + 4,349, 4) Philippe von Gunten, Sveitsi, Yamaha + 5,357, 5) Marc Bucher, Saksa, Yamaha + 5,602.
 
Tilanne sarjassa:
1) Tuuli 104, 2) Nekvasil 71, 3) Buchner 69, 4) Von Gunten 63, 5) Razgatlioglu 51.

Uusin numero