Niki Tuuli taisteli seitsemänneksi Supersportin MM-kisassa Jerezissä

Niki Tuuli
(Kuva: Yamaha Racing)

Kallio Racing –tiimin Niki Tuuli lähti kauden toiseksi viimeiseen Supersport-luokan MM-osakilpailuun kymmenennestä lähtöruudusta Espanjan Jerezissä.  Sunnuntaiaamun lämmittelyajossa Tuuli oli hyvässä vauhdissa kellottaen neljänneksi jääden vain reilut kaksi kymmenystä nopeimmasta Lucas Mahiasta. Kisassa Tuuli joutui tyytymään seitsemänteen sijaan Federico Caricasulon voittaessa.

Odotukset sunnuntain Supersportin kauden toiseksi viimeiseen MM-starttiin olivat imatralaisella hyvät, sillä lauantain aamupäivän kolmannessa vapaassa harjoituksessa Niki oli hienosti toinen. Harjoituksen lopulla kahden hitaamman kuljettajan hidastelu johti ajajien kaatumisiin.

Nikin pyörää jouduttiin kiireessä parsimaan aika-ajoa varten. Kolarointi vaikutti hivenen Tuulen aika-ajoon ja sunnuntain kilpailuun imatralainen starttasi lähtöruudusta 10. Paalupaikalla oli italialainen Federico Caricasulo, jolle Niki jäi vajaat yhdeksän kymmenystä.

Kisan ensimmäisellä kierroksella Niki piti hyvin paikkansa kaartaen toiselle kierroksella kymmenentenä.  Toisella kierroksella Tuuli nousi pari sijaa. Kolmannella kierroksella johdossa kävi välillä Jules Cluzel, mutta hän joutui pian luovuttamaan kisan johtopaikan Caricasulolle.

Neljännen kierroksen umpeuduttua johdossa oli edelleen Caricasulo ja Niki oli noussut kuudenneksi. Eroa kärkeen oli 2,4 sekuntia.

Kun kisan puoliväli oli ohitettu, Tuulen tallikaveri Sheridan Morais ohitti Nikin, joka kaasutteli kahdeksantena.

Caricasulo piti johtonsa ruutulipulle saakka. Cluzel seurasi häntä varjon lailla ja ruutulipulla eroa oli vain 65 tuhannesosasekuntia. Kisan kolmas oli Anthony West. Niki Tuuli sijoittui seitsemänneksi jääden kärjestä reilun 15 sekuntia. Tallikaveri Morais oli kuudes.

MM-johdossa on Lucas Mahias ja Tuuli on seitsemäntenä. Kauden päätösosakilpailu ajetaan Qatarissa 4. marraskuuta.

Uusin numero