Niki Tuuli taisteli pisteistä Mugellossa

Uusi pyörä, uusi tiimi, uusi sarja – Niki Tuuli tiesi hypätessään ennen kaksi viikkoa sitten ajettua Le Mansin osakilpailua uusiin saappaisiin, että kovia tuloksia on turha odottaa heti. Supersportin MM-sarjan 600cc-luokasta siirtyminen MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan on kuitenkin osoittautunut jo nyt kahden ajetun osakilpailun jälkeen varsin tehokkaaksi siirroksi.

Sunnuntaina ajetussa Italian Mugellon osakilpailussa pitkään sijasta 14 taistellut Tuuli ylitti maaliviivan sijalla 16, vain täpärästi pisteiden ulkopuolella.

– Niki teki tosi hyvää työtä, SIC Racingin tiimipäällikkö Johan Stigefelt iloitsi.

– Hän on kiristänyt paljon eroa kärkeen Le Mansista ja vasta toisessa osakilpailussaan tiimissämme. Hänestä tulee koko ajan parempi ja parempi ja hän todella ottaa oppia kaikesta, mitä kerromme.

Myös Tuuli itse oli iloinen suorituksestaan.

– Olen todella onnellinen kilpailusta. Aamun warm upissa oli hieman vaikeuksia, koska minun on erittäin vaikeaa löytää pehmeää ajotyyliä. Ajan vähän liian aggressiivisesti väärissä kohdissa. Hyvä asia siinä on se, että tiedän mitä minun tulee parantaa, Tuuli kertoo.

– Ensimmäiset MM-pisteeni olivat erittäin lähellä nyt ja tämä oli vasta toinen kilpailuni, joten olen iloinen siitä. Kavensimme eroamme kärkeen kilpailun aikana yli 15 sekunnilla Le Mansen kilpailuun verrattuna, joten se oli hyvä päätös viikonlopulle. Totta kai meidän pitää olla lähempänä, mutta siihen menee vähän aikaa. Parannamme koko ajan ja näemme, että menemme oikeaan suuntaan, joten se on pääasia. Oli upeaa taistella pisteistä ja minulla oli hyviä kamppailuja muiden kuskien kanssa. Olen niin onnellinen, että olen täällä ja miten kaikki sujuu. Tämä on unelmaani, Tuuli päättää.

Seuraavaksi imatralainen nähdään tositoimissa, kun MotoGP-kausi jatkuu 17. kesäkuuta Espanjan Barcelonan radalla.

Uusin numero