Niki Tuuli MotoE-testeistä: ”Pyörä on erittäin hyvä varsinkin nopeissa mutkissa”

Kakkospäivän ykkönen oli vielä tällä kaudella MotoGP:ssä KTM:llä ajanut Bradley Smith, Tuuli jäi hänestä 0.362 sekuntia. Tuuli pystyi toisena testipäivänä parantamaan aikaansa yli sekunnilla avauspäivästä.

”Nautin tosi paljon ajamisesta. Saimme testeissä otettua oikein positiivisia askelia oikeaan suuntaan. Ajat paranivat koko ajan, joten olemme hyvällä tiellä. Nyt on jatkettava yhtä hyvää työtä”, Tuuli sanoi.

”Pyörä on erityisen hyvä nopeissa mutkissa, tiukissa hitaissa mutkissa oli hiukan hankalampaa. Jarruttamisen ja pysähtymisten kanssa on vielä paljon tekemistä, mutta nopeissa mutkissa tämä pyörä on aivan erinomainen ajaa. Tähän asti kaikki näyttää oikein hyvältä”, sanoi Aki Ajon Moto E -tiimin suomalaisässä.

Kokemus sähköpyörällä oli uusi myös Bradley Smithille.

“Olen positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka helppo tätä pyörää on käsitellä, myös sen suorituskyky on erinomainen. Oli hyvä, että pääsimme heti ajamaan sekä märällä että kuivalla radalla. Oli tärkeää saada myös kokemusta sadekelin renkaista”, Smith kertoi.

Entinen KTM:n MotoGP-kuski on yksi sarjan ennakkoon kovimmista kasvoista. Hän ajaa tulvalla kaudella One Energy Racing -tiimissä.

”Pyörä tuntuu kääntyvän oikein hyvin, voimansiirto ei millään tavalla järkytä pyörää, eikä sutimista juurikaan tapahdu. Olemme jo tehneet suunnitelmat, mihin suuntaan lähdemme pyörää kehittämään. Kokeilemme samoja juttuja kahdella tai kolmella eri setupilla. kaikkein tärkeintä on nyt selvittää, mihin tämä pyörä pystyy ja kuinka sen saa oikeasti toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Smith sanoi.

MotoE:n testit jatkuvat myös tänään sunnuntaina Jerezissä.
 

Uusin numero