Niki Tuuli Moto2-luokan MM-sarjaan?

Reilun kahden viikon kuluttua 21 vuotta täyttävä Tuuli on noussut viime viikkoina isoihin otsikoihin ja samalla korkealle myös monen tallipomon konsepteissa.

Kallio Racingin riveissä viilettävä imatralaisnuorukainen on tehnyt villin kortin kuljettajana upeaa työtä Saksan Lausitzringillä ja Ranskan Magny-Coursissa ajetuissa Supersport-luokan MM-sarjan osakilpailuissa, joissa hän on painellut molemmissa ennakkoluulottomasti toiseksi.

Se ei ole mikään salaisuus, että Tuulen taustalla on jo tehty alustavasti töitä GP-sarjaa hallinnoivan Dornan ja muutamien Moto2-luokan tiimien suuntaan.

Yksi näistä on CarXpert Interwetten, joka siirsi kovan kohun saattelemana Ajo Motorsportin riveistä takavuosilta tutun sveitsiläiskuljettaja Domi Aegerterin sivuun tämän kauden neljästä viimeisestä GP:stä.

Biken saamien tietojen mukaan CarXpert Interwetten ei ole siis suinkaan se ainoa tiimi, jonka tilannetta on tunnusteltu suomalaiskuljettajan osalta. Vastakaiku on ollut – myös Dornan taholta – positiivista, mitä luonnollisesti vauhdittaa Kymi Ringille vuodeksi 2018 tuloillaan oleva MM-osakilpailu.

”Unelma on Moto2”

Villeimmissä varikkopuheissa on nostettu tapetille jopa se mahdollisuus, että Tuuli ajaisi jo ensi kaudella Moto2-luokan MM-sarjassa. Tuuli itse toppuuttelee tilannetta.

– Unelmani on Moto2-luokka ja sinne haluan. Päällimmäinen tavoitteeni on ajaa ensi vuonna täysipainoinen kausi Supersportin MM-sarjassa ja saavuttaa siellä mestaruus. Sen jälkeisinä vuosina tähtäin on sitten Moto2-luokassa, Tuuli linjaa.

Tuuli ei siis elättele sen suuremmin toiveita siitä, että hänet nähtäisiin kaudella 2017 Moto2-luokan MM-sarjassa.

– Se on epätodennäköistä, mutta ainahan kaikki voi olla mahdollista. Ensi vuonna olisi ainakin kiva päästä testaamaan Moto2-pyörää. Tämä on ollut minulle tavallaan eräänlainen välivuosi armeijan vuoksi. Nyt sitten aletaan taas oikein kunnolla vetämään, tuikkaa Tuuli.

Tuuli ajaa tulevana viikonvaihteena kauden kolmannen ja samalla viimeisen villin kortin kisansa Supersportin MM-sarjassa. Espanjan Jerezissä ei tavoitteista tingitä piiruakaan.

– Voitosta ajetaan, se on selviö, tykittää Tuuli.
 

Uusin numero