Niki Tuuli ensimmäisistä testeistä Triumphilla: ”parempi kuin Agusta”

Supersportin MM-sarjassa kilpaileva ja täksi kaudeksi Triumphille vaihtanut Niki Tuuli oli tyytyväinen ensimmäisiin testeihin uudella pyörämerkillä.

Dynavolt Triumph aloitti kauden testaamalla Supersport-luokan MM-sarjaa varten tiistaina ja keskiviikkona Portimaon radalla Portugalissa. Kyseessä oli samalla tiimin uuden kuljettajan Niki Tuulen ensikosketus uuteen työkaluunsa. Viime kaudella Triumphin sarvissa nähtiin Stefano Manzi, joka MM-pisteissä sijoittui kuudenneksi ja ylsi voittoon samalla Portimaon radalla, jolla tiimi nyt ajoi kahden päivän testin.

Ensimmäisiä testejä ja kauden alkua on tietysti jo odotettu kuumeisesti, mutta kysymysmerkkejäkin oli testin alla ilmassa.

-Muutama kuukausi ajotaukoa, viileä sää (16-18 astetta), uusi pyörä eikä Portimaon ratakaan ole helpoimmasta päästä lähteä näistä lähtökohdista testaamaan. Mutta tämä on kuitenkin rata, jossa itsellä on ajo aina sujunut, aprikoi Tuuli testien alla. 

Jo ensimmäisen testipäivän jälkeen Tuulen kommenteista paistoi tyytyväisyys.

-Pyörä oli ensituntumasta lähtien parempi mitä oottelin. Lähdettiin kiristämään vauhtia, säädettiin tankoa, jalkatappeja ja haettiin balanssia kohdalleen. Ja ajat oli jo suht lähelle sitä mitä ajattelin että parin päivän aikana vois päästä. 

Kaksi kautta MV Agustalla ajaneelle Tuulelle kolmisylinterinen moottori on sinällään ominaisuuksiltaan tuttu, mutta Triumphin voimanlähde yllätti silti.

-Ihan kivasti kulettaa ja hitosti pehmeemmin tulee voima kuin Agustassa, niin avauksissa on kyllä hyvä.

Toisena testipäivänä saatiin lisää tärkeitä kierroksia alle ja samalla lisää fiilistä pyörään.

-Tänään saatiin säätöjä vietyä eteenpäin; moottorijarrua, pyörän asentoa ja uutta keulaakin kokeiltiin, niin ei tarvii Australiassa sitten kylmiltään lähteä kokeilemaan mitään uusia asioita ja parannuksia.

Kierrosajasta höylättiin kymmenyksiä pois ja ne olivat samalla tasolla kuin viime kauden Portimaon kisassa Tuulen ajamat kierrosajat parhaimmillaan. Pieni takaiskukin koettiin päivän päätteeksi.

-Valitettavasti viilee keli ja päivä päättyi pieneen kaatumiseen, ihan vaan kun oli renkaat kylmenneet kun joutui odottelemaan radalle pääsyä. Ennen kuin ehdin edes laittaa pyörää kylelleen, niin lähti alta, mutta ei onneksi käynyt mitään kummempia.

Simon Buckmasterin johtama Dynavolt Triumph -tiimi oli Tuulen vauhtiin tyytyväinen. Seuraavan kerran Tuuli ja Triumph nähdään radalla sitten Australiassa, jossa myös ajetaan kauden avausosakilpailu helmikuun viimeisenä viikonloppuna.

Superbiken ja Supersportin MM-kalenteri 2023:

Uusin numero