Niki Tuulen alkavassa kaudessa muutakin uutta kuin pyörämerkki

Viime kauden MV Agusta F3 800 RR vaihtuu täksi kaudeksi Dynavolt Triumphiin, mutta Niki Tuulella on takataskussaa muutakin uutta viime kauden alkuun verrattuna.

Ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli on tähän mennessä ehtinyt kilpailla Supersportin MM-sarjassa jo Yamahan, Hondan ja MV Agustan pyörillä, ja tällä kaudella listaan lisätään Triumph. MM-tasolla hän on yltänyt osakilpailuvoittoon sekä Yamahalla että MV Agustalla. Imatralainen on urallaan ehtinyt kilpailla myös Moto2-luokassa niin MM-tasolla kuin EM-sarjassakin, jonka lisäksi hän ajoi kaksi kautta MotoE-luokan World Cupissa voittaen kyseisen luokan kaikkien aikojen ensimmäisen osakilpailun.

Kaiken tämän jälkeen tulikin aika 27-vuotiaana hankkia moottoripyöräkortti. Mitenkään poikkeuksellista ei kilpaileminen ilman ajokorttia ole, sillä esimerkiksi Superbiken kuusinkertainen maailmanmestari Jonathan Rea ajoi ajokortin vasta viimeisimmän maailmanmestaruutensa jälkeen. Tuuli alkoi suorittaa korttia viime kesänä ja ajokoe oli varattu Estorilin kisaviikonlopun jälkeiselle viikolle. Portugalissa Tuulelle tapahtui kauden katkaissut paha loukkaantuminen, joten ajokoe siirtyi eteenpäin ja sen hän suoritti vasta syksyllä aivan viimeisillä ajokeleillä. 

Miltä käsittelykoe tuntui pitkään kilpaa ajaneen kuljettajan silmin?

-No yllätyin kyllä, ei se mikään helppo ollut. Aivan kaikki tehtävistä eivät edes menneet läpi ensimmäisellä yrittämällä, mutta onneksi siinä saa kokeilla toisen kerran, niin tuli kaikista hyväksytty suoritus. 

Ensi kesänä Tuulen voikin nähdä kilparatojen lisäksi myös kurvailemassa kaduillla, ja suunnitelmissa on päästä koeajamaan ainakin Triumphin Street Triple RS sekä Rocket 3. 

Lue myös:

Uusin numero