Niki Tuulella hurja rodeo palkintopallille

Tuuli aloitti kilpailun tyylilleen uskollisen räväkästi. Ensimmäisestä mutkasta mentiin ulos, jonka jälkeen kolmosmutkassa suomalainen antoi näytteen rodeo-osaamisestaan.
 
”Yritin hiukan liikaa ja menetin pyörän hallinnan. Olihan siinä tuuriakin matkassa, kun mentiin parin sadan vauhdissa rodeota. Sain kuitenkin paketin koottua ja pystyin tekemään tasaisen ajon”, Tuuli sanoo.
 
Kärki ehti karata turhankin kauas ja juoman loppuminen kilpailun viimeisillä kierroksilla hidastivat imatralaisen menoa, mutta kolmas sija maistuu erinomaiselta vaikean avausosakilpailun jälkeen.
 
”Kolmossija on kuin voitto. Tuntuu todella hyvältä ja varsinkin, kun pisteissä olemme nyt toisena. Iso kiitos koko Kallio Racing -tiimille, ovat tehneet upeaa työtä. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin”, Tuuli toteaa.
 
Thaimaan erittäin kuuma sää teki kilpailusta todella raskaan sekä kuljettajille että pyörille. Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio on erittäin tyytyväinen tulokseen ja siihen, että kaikki toimivat koko viikonlopun ajan erinomaisesti.
 
”Aivan loistosuoritus tiimille, on todella kiva lähteä Euroopan kisoihin kakkosena ja kymppinä. Niki ajoi alun läheltäpiti -tilanteen jälkeen todella hyvän ja nousujohteisen kilpailun ja lunasti hienosti podiumpaikan itselleen. Sheridanilta vielä nousu lopussa seiskaksi, joten hyvällä mallilla ollaan ennen Aragónin kisaa, jota ennen ajetaan hiukan testiä ja yritetään löytää pieniä parannuksia”, Kallio sanoo.
 
Kilpailun voittoon ajoi Italian Federico Caricasulo ennen kotiyleisönsä edessä ajanutta Decha Kraisartia. Kallio Racingin toinen kuljettaja, Etelä-Afrikan Sheridan Morais ajoi tasaisen kilpailun ja ylitti maalilinjan seitsemäntenä.
 
World Supersport-luokan MM-sarjaa johtaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen Italian Roberto Rolfo. Niki Tuuli on toisena, kolme pistettä Rolfolle jääneenä. Sheridan Morais on kymmenentenä.
 
Seuraava osakilpailu ajetaan 2. huhtikuuta Espanjan Aragónissa.
 
Tulokset World Supersport –luokka Thaimaa

 
1. Federico Caricasulo, Italia, Yamaha
2. Decha Kraisart, Thaimaa, Yamaha
3. Niki Tuuli, Suomi, Yamaha
4. Thitipong Warokorn, Thaimaa, Kawasaki
5. Kyle Ryde, Englanti, Kawasaki

 
World Supersport MM-sarja pistetilanne 2/13

 
1. Roberto Rolfo, Italia, 30
2. Niki Tuuli, Suomi, 27
3. Federico Caricasulo, Italia, 25
4. Kyle Ryde, Englanti, 24
5. Decha Kraisart, Thaimaa, 20

Uusin numero