Nikanderin Päitsi: ”Ei kun Buranaa naamaan ja baanalle”

– Päijänne-ajon reitti oli tänä vuonna todella nopeassa kunnossa, koska pakkanen oli kovettanut lähes lumettoman maan nopeaan kuntoon. Keli oli myös kovasti nastoja syövä, sillä taakse joutui laittamaan jokaisessa pidemmässä huollossa uuden renkaan, Nikander kertoo tiedotteessaan.

Lauantai lähti kulkemaan kohtuullisesti Jämsään asti ilman suurempia virheitä. Toisella maastokokeella joku oli ajanut siimoista läpi ja Nikander perässä, joten aikaa reitille paluuseen tuhlaantui n. 15 sekuntia.

– Jämsän tauon jälkeen Haapajoen perinteiselle pitkälle pätkälle syntyi vielä hyvä aika, mutta sitä seuraavalla maastokokeella vasen olkapää sai kipeää ja loppupäivä meni taistellen kipua vastaan. Jopa ennakolta vahvuudeksi luetut pimeät pätkät meni tuskaillessa. Päivän päätteeksi tuli kuitenkin luokan toiseksi korkeimmat SM-pisteet.

Nikander lähti sunnuntaipäivään sillä ajatuksella, että otetaan mahdollisimman paljon SM-pisteitä, jos olkapää alkaa oireilla pahasti.

– Ei kun Buranaa naamaan ja baanalle. Päivä alkoi kuitenkin suhteellisen mukavasti jopa luokkapohjilla Huhdanojalla. Kipu ei kuitenkaan sallinut ihan maksimiajoa, sillä kivikot ja röykytys alkoi vaivata jo valmiiksi kipeää olkapäätä.

Sunnuntain tuloksissa Nikander oli maalissa luokkansa toinen vain puoli minuuttia Päijännettä hallinneen Tarkkalan takana.

– Totaalin nelonen on tietenkin se surkein paikka, kun ei voi olla bodiumilla kuohujuomaa ruiskuttelemassa. Kesäkauteen on kuitenkin hyvä lähteä SM-pistejohdossa. Kalusto toimi jälleen moitteettomasti koko pitkän kisan rasituksen.

Nikander matkaa pääsiäisenä kohti Italiassa ajettavaa EM-osakilpailua.

– Toivotaan sinne jälleen onnistumista, niin saataisiin menestystä kansainvälisistä koitoksista.
 

Uusin numero