Nikander testasi polveaan ja pyöräänsä voitokkaasti Orimattilassa

Kilpailuun osallistui lähes 300 kuljettajaa, joten kyseessä on todella suosittu kilpailu ajajien keskuudessa.

Toukokuun Ajon reitti noudatteli tänä vuonna jälleen perinteisiä polkuja, jotka olivat osin myös melko haastavia.

Maastokokeet olivat melko lyhyitä ja Nikanderillekin kertyii MK-aikaa yhteensä noin 37 minuuttia kahden kierroksen ja kahdeksan maastokokeen kisassa. Kilpailun siirtymiltä löytyi kuitenkin myös mukavasti pientä haastetta.

Polvivammastaan toipunut Nikander ajoi yleiskilpailun voittoon 34 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Joni Kaivolaista.

Kilpailun aikana Nikander testaili uusia säätöjä pyörään, jotka Raceprosin pojat olivat ajaneet sisään. Säätöjä testaillaan vielä lisää ennen SM-sarjan kesäkauden alkua.

– Testailin muutamaakin asiaa pyörässä. Muuten ajo kulki ihan mukavasti ja reittikin oli hyvä. Hieman enemmän olisi saanut olla kuitenkin maastosiirtymiä. Yritin ajaa varmaa omaa ajoa, etten vaan olisi satuttanut polvea uudelleen, Nikander kertoi.

Italian EM-endurossa polvensa loukannut KTM -kuljettaja on nyt tyytyväinen polvensa tilanteeseen.

– Polvi ei vihoitellut kisan aikana missään vaiheessa, eikä ole nyt kilpailun jälkeenkään kipeä, joten hyvältä vaikuttaa. Olen saanut myös uuden polvituen joka suojaa polvea vielä paremmin kuin entinen tuki.

– Vielä ajo ei ollut aivan parhaassa tikissä kuukauden tauon vuoksi, mutta onneksi on vielä aikaa Vantaan SM kisaan, joten toivotaan, että siellä oltaisiin täydessä iskussa, Nikander päättää.
 

Uusin numero