Nikander: ”Kovaa pojat menee”

Kangasalan Moottorikerhon isännöimässä kilpailussa oli jaossa kauden ensimmäiset enduron SM-pisteet seitsemän maastokokeen jälkeen. Reitti olikin hyvässä kunnossa joten sen puolesta kuljettajat saivat pistää parastaan.

Roni Nikander lähti luokassa A2 tavoittelemaan varmalla ajolla hyviä SM-pisteitä. Päivästä oli odotettavissa tiukka, sillä luokassa starttasi useampi kuljettaja jonka vauhti riittää taisteluun voitosta.

Päivän ensimmäiselle maastokokeelle pohja-ajan ajoi vanhempi konkari, Jämsän Janne Suominen, joka on tunnetusti nopea varsinkin lumella.

Nikander paukutti avauspätkälle kolmanneksi nopeimman ajan, kun edelle ehti kahden sekunnin erolla Marko Leponiemi. Seuraavan maastokokeen kiiruhti nopeimmin Nikanderin kovimmista haastajista Lauri Pohjonen, Nikanderin ollessa toinen.

Nikander ajoikin tasaisen varmasti koko päivän ollen jokaisella maastokokeella kärjen tuntumassa.

Viimeiselle maastokokeelle lähdettäessä Nummelan moottorikerhoa edustava Nikander oli luokassa kolmantena reilun kymmenen sekunnin päässä toisesta sijasta ja vajaan puoli minuuttia kärjessä ajaneesta Lauri Pohjosesta.

Viimeiselle maastokokeelle Nikander paukutti luokan pohja-ajan, mutta ei saanut paranneltua asemiaan.

Maalissa luokan voittoa juhli Lauri Pohjonen. Suominen oli kakkonen ja Nikander kolmannen sijan, sekä hyvänkasan SM-pisteitä.

– Päivä meni ihan hyvin, kerran kaaduin mutta muuten kohtuullisen virheetön ajo. Tiukkaa oli taistelu koko päivän, mutta kovaa pojat menee, Nikander mietti maalissa.

Miehen mukaan ensimmäinen kierros meni hiukan liian varmistellen.

– Olisin saanut yrittää enemmän, ekalla kierroksella oli jotenkin yritys pois ja se oli vähän huono homma. Toiselle kierrokselle sain yritystä lisää ja tein enemmän töitä ajon kanssa niin loppupäivä meni jo paremmin.

Nikanderin sukulaismies Antti Hellsten oli Pälkäneellä kokonaiskilpailun nopein, voittaen samalla luokkansa A1. Luokan A3 voittoon ajoi Mikko Tontti.

Enduron SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Riihimäellä.

Tulokset:
http://fin-enduro.com/tulokset/kamoke13/

* Sport fotoklubi

Uusin numero