Nieminen ja Koskinen komeasti palkintopallille Kuopion SM-Motocrossissa

Viimeistä vuottaan MXCA-luokassa ajava Mauno Nieminen, 14, on asettanut tavoitteekseen Suomen Mestaruuden tälle kaudelle. Kouvolan MC:tä edustava Nieminen ajoi aamun aika-ajossa toiseksi, jääden pohja-ajasta 1,4 sekuntia.

– Sijoitukseen aika-ajossa olen sinänsä tyytyväinen, yhtään puhdasta kierrosta en tosin saanut aikaiseksi. Molemmat erät olivat perusvarmaa suorittamista. Erien alussa haastoin Emil Weckmania, mutta tällä kertaa hän oli vain vahvempi. Toisen erän hole-shot lämmitti mieltä, totesi aina hyväntyylinen Nieminen.

Ensimmäistä kauttaan tallissa ajava Kimi Koskinen osoitti olevansa MXCA-luokan kärkikuljettaja tänä vuonna. Huhtikuussa 13-vuotta täyttänyt sipoolainen, oli aika-ajon neljäs ja ajoi molemmissa erissä agressiivisella otteella kolmanneksi.

– Kävin avaamassa kilpailukauden huhtikuussa Tanskan EMX85-karsintaosakilpailussa ja tiesin sen perusteella olevani hyvässä vauhdissa myös SM avauksessa. Tavoite on tänä vuonna taistella SM-mitalista. Olen tyytyväinen päivän tulokseen, mutta haluan kauden edetessä päästä haastamaan sarjan kärkikuljettajat. Sen eteen tehdään koko ajan kovasti töitä. Tämä on hieno mahdollisuus päästä näyttämään osaamista Sami Hyypiän ja Blackseven Oy:n tallissa. Iso kiitos myös Husqvarna Nordicille luottamuksesta, totesi Koskinen.

Tammikuussa vasta 11-vuotta täyttänyt Verneri Aaltonen, antoi Kuopiossa myös vahvan näytön ajotaidoistaan. Kilpailukauden kynnyksellä talliin liittynyt Aaltonen oli ensimmäisen erän 9. ja paransi toisessa erässä sijoitustaan pykälällä.

– Aika-ajossa oli vähän perhosia vatsassa, mutta ihan hyvin se meni. Yritin ajaa erissä mahdollisimman järkevästi. 10-parhaan joukkoon ajaminen vähän yllätti. Tästä on hyvä jatkaa kautta, kertoi Aaltonen.

Tallin kuljettajat suuntaavat tulevana viikonloppuna Imatralle, jossa ajetaan EMX85-karsintasarjan viimeinen osakilpailu. Karsintasarjan kautta jatkoon päässeet kuljettajat ajavat heinäkuussa EM-finaalissa Tsekin Loketissa, joka järjestetään MXGP-osakilpailun yhteydessä.

Kuopio MXCA SM-osakilpailu 1/6
Aika-ajo

1. Emil Weckman Honda 01:57.726
2. Mauno Nieminen Husqvarna 01:59.147
3. Miro Niemi KTM 01:59.437
4. Kimi Koskinen Husqvarna 02:01.416
…13. Verneri Aaltonen Husqvarna 02:09.529

1.erä
1. Emil Weckman Honda
2. Mauno Nieminen Husqvarna
3. Kimi Koskinen Husqvarna
…9. Verneri Aaltonen Husqvarna

2. erä
1. Emil Weckman Honda
2. Mauno Nieminen Husqvarna
3. Kimi Koskinen Husqvarna
…8. Verneri Aaltonen

Sarjatilanne 1/6
1. Emil Weckman Honda 50p
2. Mauno Nieminen Husqvarna 44p
3. Kimi Koskinen Husqvarna 40p
…8. Verneri Aaltonen Husqvarna 25p  

Teksti ja kuvat: BLACKSEVEN HUSQVARNA SH RACING
 

Uusin numero