Niemelä kahdeksas Virossa

CrossiBlogi-tiimin Niemelälle kisa oli kauden toinen Viron mestaruussarjan osakilpailu. Niemelä osallistui MX2 juniorluokkaan.

MX2 juniorluokka on tarkoitettu 125-kuutioisilla pyörillä kilpaileville. Tällä kaudella MX2 juniorluokan kilpailut ajetaan yhdessä MX2-luokan kuljettajien kanssa.

Aamun aika-ajossa Niemelä ei ihan onnistunut, koska jokaisella nopealla yrityksellä joko edessä oli hitaampi kuljettaja tai takaa tuli nopeampi kuljettaja. Aika-ajon aika oikeutti 21. puomipaikkaan.

Lähdöissä huomaa tämän kauden vähäisen starttimäärän. Niemelän lähdöt ovat pikkusen varovaisia, joten erät lähtevät liikkeelle porukan häntäpäästä.

Ensimmäisessä erässä lähtö oli hivenen varovainen ja sijoitus avauskurvin jälkeen oli porukan neljänneksi viimeinen. Ensimmäisten parin-kolmen kierroksen aikana Niemelä ohitti reilu viisi kuljettajaa.

Harmillisesti hieno nousu tyssäsi kolariin kanssakilpailijan kanssa. Niemelän edellä ollut kuljettajan spinnasi ja kun hän lähti liikkeelle käänsi hän pyöränsä niin että ajoi suoraan suomalaista päin.

Kolarin seurauksena Niemelä kaatui ja putosi porukan viimeiseksi. Tämän jälkeen hänen onnistui nousemaan muutama pykälä ja maalissa sijoitus oli koko porukan 21:s, sekä MX2 juniorluokassa kahdeksas.

Toisen erän lähtö onnistui hiukan paremmin kuin ensimmäisessä erässä. Harmillisesti hyvä lähtö vesittyi ensimmäisen kurvin jälkeisen kolarin johdosta.

Niemelä onneksi onnistui kolarin ohittamaan, mutta kolarin takia hän joutui hidastamaan rajusti ja taas erä lähti liikkeelle kolmanneksi viimeisenä.

Ensimmäisten kierrosten aikana Niemelä ohitti useita kuljettajia nousten jo koko porukan yhdeksänneksitoista.

Erän lopulla tuli takaiskarin tunnit täyteen ja Niemelä joutui jättämään osan isoista hyppyreistä hyppäämättä. Tämän johdosta sijoitus putosi parilla pykälällä. Hän oli maalissa koko poruan 21:s ja MX2 juniorluokan kahdeksas.

Päivän yhteispisteissä Niemelän sijoitus oli MX2 juniorluokassa samoin kahdesas, sekä koko MX2 juniorluokan sarjassa kymmenes.
 

Uusin numero