Niemelä kaatui Tihemetsän radan ainoaan kuralammikkoon

Aamun aika-ajossa Niemelä kaatui nopean kierroksen lopussa, kuljettajan sanoin “radan ainoaan kuralammikkoon”, jonka seurauksena tarvittiin varikkokäynti ja hallintalaitteiden puhdistus. Tämän jälkeen häni lähti takaisin radalle, mutta ei enää ehtinyt ajamaan nopeata kierrosta. Aika-ajon sijoituksena oli 25.

Ensimmäisen erän lähdössä Niemelä irtosi puomilta hyvin, mutta ensimmäisessä kurvissa suoritettu kolarin väistö pudotti sijoituksen 25. tienoille.

Tuolta alkoi hyvä nousu, jonka myötä sijoitus oli jo parhaimmillaan kolmastoista, kunnes muutama kierros ennen maalia Niemelä teki ohitusyrityksen yhteydessä ajovirheen ja kaatui. Pyörä sai kaatumisessa sen verran kipeää, että tarvittiin mekaanikon apua. Erä jäi siis kesken. Ensimmäinen erä kuitenkin todisti, että sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon on täysin mahdollista.

Toisessa erässä puomilta jälleen liikkeelle hyvin ja nyt sisäkurvin kautta pahimman rysän ohi. Sijoitus ensimmäisen kurvin jälkeen siellä 15-20 välillä. Ensimmäisen kierroksen aikana hyviä ohituksia ja ensimmäisen kierroksen täytyttyä sijoituksena 10. Pari kierrosta myöhemmin Niemelä oli jo kympin sakissa ja siellä saikin sitten ajaa koko erän. Maalissa sijoitus 8.

Kilpailussa oli vahva suomalaisedustus, kun MX Open B-luokan molempien erien voittoon ajoi Tim Blomqvist ja toiseksi Juha Leppänen.