Nicky Haydenin kilpanumero jäädytetään

Viime vuonna Haydenin kotikaupunkiin Owensboroon Kentuckyyn pystytettiin patsas miehen muistolle 9. kesäkuuta,josta tuli sen jälkeen vuotuinen Nicky Hayden Day. Nyt Haydeniin muistoa on kunnioitettu Dornan toimesta ”jäädyttämällä” hänen numeronsa 69. Näin ollen kukaan muu ei tule käyttämään hänen kilpailunumeroaan Grand Prix -kilpailuissa.

20192501130822.jpg?itok=MWR9ggmI

”Haydeniä kutsuttiin myös Kentucky-Kidiksi. Nicky ajoi numerolla 69 ja nyt se on numero, jonka Dorna päätti jäädyttää MotoGP-kisan yhteydessä Yhdysvalloissa. He haluavat kunnioittaa häntä tällä tavalla, koska hänellä oli kyseinen numero koko kilpauransa ajan ja koska 69 tarkoittaa Nicky Haydenia yhtälailla kuin numero 46 Valentino Rossia. Olen ylpeä päätöksestämme ja haluan ilmoittaa, että numero 69 jäädytetään kaikista GP-pyöristä. Nicky Hayden oli yksi suurimmista tähdistämme sekä radalla että sen ulkopuolella. Haluan kunnioittaa jälleen kerran hänen muistoaann varmistamalla, että numero 69 on ja pysyy  synonyymina legendalle ja mestarille#, sanoo Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpezeta.  

20192501130845.jpg?itok=uC22Y2G2

”On kunnia saada Nickyn numero 69 jäädytettyä tällä tavalla juuri Austinissa. On hyvin sopivaa, että se tapahtuu USA: ssa. Nicky odotti aina pääsevänsä kisaamaan Yhdysvalloissa. Omasta puolestani tämä on hyvin erityinen tilaisuus sillä myös minulla oli numero 69, kun itse kilpailin. Olin niin ylpeä nähdessäni Nickyn kilpailevan kyseisen numeron kanssa koko uransa ajan”, kertoo Nicky Haydenin isä Earl. ”Minä ja perheeni haluamme kiittää Dornaa siitä, miten he ovat tukeneet meitä vaikeina aikoina, ja koska he kunnioittavat Nickyä tällä erityisellä tavalla”, hän jatkaa.

 

Uusin numero