Nicky Hayden Amerikan moottoriurheilun Hall of Fameen

Ratamoottoripyöräilyn maailmanmestari, edesmennyt Nicky Hayden nimitetään Amerikan moottoriurheilun Hall of Fameen tänä vuonna.

Vuoden 2006 MotoGP-luokan maailmanmestari Nicky Hayden saa neljä vuotta kuolemansa jälkeen erittäin arvostetun tunnustuksen. Amerikan moottoriurheilun Hall of Fameen nimitetään vuosittain vain yksi urheilija moottoripyörä-kategoriassa, ja tänä vuonna nimityksen saa Hayden.

Yhdysvaltalainen ”The Kentucky Kid” -nimellä tunnettu Hayden siirtyi MotoGP-luokkaan kaudeksi 2003 Yhdysvaltain AMA Superbike -sarjasta. Hayden voitti MotoGP-luokan maailmanmestaruuden Hondan tehdastiimissä kaudella 2006. Mestaruuskaudellaan Hayden voitti 17 MM-osakilpailusta vain kaksi, mutta sijoittui podiumille peräti kymmenen kertaa. Kolmentoista MotoGP-kauden aikana hän kilpaili vain kahdella eri merkillä, Hondalla sekä Ducatilla. Kaikkiaan Hayden voitti MotoGP-urallaan kolme MM-osakilpailua, nousi podiumille 28 kertaa ja keräsi yhteensä 1698 MM-pistettä.

Vuonna 1981 syntynyt  Nicholas Patrick ”Nicky” Hayden menehtyi vain 35-vuotiaana toukokuussa 2017, kun hän kolaroi polkupyörälenkillä Italiassa auton kanssa saaden vakavat päävammat. Hayden on jo aikaisemmin nimitetty MotoGP-legendaksi ja hänen käyttämänsä kilpailunumero #69 on jäädytetty.

Lue myös:

Uusin numero