Neljä Suomalaista valittu moottoripyöräurheilun kattojärjestön tehtäviin ”Selvä vaikutus Suomen moottoriurheiluun”

Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n hallitus päätti Genevessä pitämässään kokouksessa uusista komissioiden jäsenistä. Suomesta uutena jäsenenä endurokomissioon valittiin Suomen Moottoriliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Henri Saari. Aiemmin FIM:n jääspeedwayn Race Coordinatorina toiminut Jouni Seppänen nimitettiin nyt ratalajikomission jäseneksi ja juridisen paneelin jäsenenä toiminut Sakari Vuorensola jatkaa vielä seuraavat neljä vuotta tehtävässään.

– Tämä on hieno tunnustus työstä enduron hyväksi. Taustalla on varmasti useammat hyvin menneet Suomessa järjestetyt MM-kisat sekä aktiivinen toimimiseni osana delegaatiota ja joukkueenjohtajana enduron joukkue-MM-kilpailussa, Saari iloitsee.

– Meillä suomalaisilla on hyvä maine tuolla kansainvälisellä kentällä. Toki enduron MM-sarja on haasteellisessa tilanteessa ja nyt selkeästi pyöritään pohjamudissa. Tilanteen korjaaminen vaatii varmasti aikaa, hetkessä ei muutoksia tapahdu. Odotan mielenkiinnolla, millainen komission muu kokoonpano on, presidentin John Collinsin tunnen hyvin ja uskon, että yhteistyö hänen kanssaan tulee varmasti toimimaan, Saari jatkaa.

FIM valitsi aiemmin tänä vuonna komissioiden puheenjohtajat. Naiskomission puheenjohtajana jatkaa vuodesta 2012 tehtävässä toiminut Suomen Moottoriliiton toinen varapuheenjohtaja Nita Korhonen.

– Paljon olemme saaneet tehtyä viimeisten vuosien aikana, mutta roppakaupalla on vielä hommaa edessä. Kun toiminta-ala kattaa 113 maata mukaan lukien maat, joissa naisia rangaistaan, jos he istuvat moottoripyörän päälle, ei homma tapahdu ihan hetkessä, Korhonen naurahtaa.

– On kuitenkin hienoa, että Suomi toimii esimerkkinä muille maille myös kisapuolella, tuleehan maastamme maailman ainoa avoimen luokan maailmanmestari, Kirsi Kainulainen, hallitseva RR:n liikuntarajoitteisten naisten luokan maailmanmestari Ulla Kulju, tuore enduron Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen sekä viime vuonna FIM:n naislegendaksi valittu Taru Rinne, joka saavutti ensimmäisenä naisena maailmassa RR:n MM-pisteitä, Korhonen listaa.

Suomella on vahva edustus myös FIM Europessa. Viime lauantaisessa hallituksen kokouksessa Euroopan liitto nimitti Drag Racing -komission puheenjohtajaksi Jari Halosen, Enduro-komission jäseneksi Hannu Häkkälän ja Touring-komission jäseneksi Jukka Lainkarin.

Heinäkuussa Ranskan Nantesissa järjestetyssä FIM Europen vuosikokouksessa SML:n kunniapuheenjohtaja Juhani Halme valittiin jatkamaan FIM Europen hallituksessa myös seuraavat neljä vuotta. Tilintarkastajana myös edelliset vuodet toiminut SML:n puheenjohtaja Tapio Nevala nimitettiin jatkoon ja Hannu Tuomainen valittiin juridiseen paneeliin.

– On erittäin merkittävää, että näin pienellä maalla on näin suuri vaikutusvalta moottoripyöräurheilun huipulla. Pääsemme olemaan mukana tekemässä päätöksiä ja vaikuttamaan siihen, millainen on tulevaisuuden moottoriurheilu. Sen vaikutus näkyy selvästi myös suomalaisessa moottoriurheilussa, Tapio Nevala kiteyttää.

 

Uusin numero