Nässin kullanhohtoinen RR-kausi: 21 kisasta 18 voittoa

Nässi ajoi pohjoismaisissa sarjoissa kaiken kaikkiaan 21 kilpailua, joissa hän tervehti ruutulippua 18 kertaa voittajana.

Myös hiihtoa harrastavaa Nässiä ei syrjäytetty missään vaiheessa podiumilta, sillä kaudesta jäi plakkariin voittojen lisäksi edelleen kolme kolmatta sijaa.

– Koko kausi vaati lähes täydellistä onnistumista. Keskeytyksiin eikä varmisteluun ollut varaa. Skandinavian Open-sarjassa oli vain viisi osakilpailua ja Alex Persson voitti kaksi ensimmäistä, kertaa Nässi.

Mestaruuteen mieliäkseen Nässin oli voitettava kolme seuraavaa kisaa, tai ruotsalaisen Perssonin epäonnistuttava.

Ruotsalaisille erittäin tutulla Gelleråsen radalla ajetut kolme lähtöä olivat tiukkoja, koska myös Perssonin tiimikaverit Martin Svensson ja William Svärd taistelivat kärkipaikoista.

– Kilpailu oli kovaa, mutta rehellistä ja onnistuin voittamaan tiukan taistelun jälkeen kaikki kolme kilpailua, myhäilee Nässi.

Palorannan kanssa kova
vääntö SM-kullasta

Moto3-luokan Suomen mestaruus oli puolestaan kahden kauppa, eli Nässin ja Peter Palorannan. Muiden vauhti ei vielä mestaruustaistoon riittänyt.

Nässi voitti kaksi ensimmäistä lähtöä selvästi. Nässi joutui kuitenkin jättämään seuraavan Kemoran kilpailun väliin, joten Paloranta sai 40 pisteen etumatkan.

Nässin piti näin ollen voittaa kaikki loput kahdeksan osakilpailua saavuttaakseen mestaruuden. Palorannelle olisi riittänyt mestaruuteen kakkossijat, jos Nässi olisi menettänyt yhdenkin pisteen.

– Kaikki huipentui kahteen viimeiseen osakilpailuun Motoparkin radalla. Peteriltä mestaruuteen vaadittiin voitto ja toinen sija. Minun täytyi voittaa molemmat lähdöt, jos Peter on kahdesti kakkonen. Ajoimme molemmat kilpailut aivan peräkkäin ja toisiamme useasti ohitellen. Taktiikkani onnistui paremmin, pystyin voittamaan molemmat lähdöt ja saavutin tasapisteissä Peterin kanssa ensimmäisen Suomen mestaruuden kahden hopean jäljiltä.

Suomen moottoriliitto järjesti viime vuoden tapaan upean gaalan Helsingin Musiikkitalossa, jossa palkittiin menestyneet moottoripyöräurheilijat päättyneen kauden saavutuksistaan.

Nässi palkittiin Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruusmitaleilla Moto3-luokassa aikaisemmin Karlskogassa jaettujen Ruotsin ja Skandinavian Open mestaruuksien lisäksi.

Uusin numero