Nässille voitto ja kakkossija Alastaron Honda CBR500 Cupissa

MBH Honda Racing Teamin kalusto oli aikaisemmilta vuosilta tuttu ja CBR Honda on johdon mukainen ajettava ja luistot ovat hallittavissa, joten kaluston osalta ei tullut yllätyksiä. Ajaminen oli hauskaa ensi kierroksesta lähtien.

Aika-ajot ajettiin hyvissä olosuhteissa, kuivassa ja lämpimässä säässä. Felix Nässi oli nopein ja vain kahden kymmenyksen päässä oli, Man-saaren TT:ssäkin menestyksekkäästi ajanut, Tapio Mustonen ja kolmas oli vuoden 2014 STK600-luokan Suomen mestari Ville Kandelin. Kärkikaksikko ajoi alle luokan epävirallisen rataennätyksen. Ennen ensimmäistä lähtöä satoi ja kilpailu lyhennettiin vain viiden kierroksen mittaiseksi. Ensimmäisessä kilpailussa Felixin lähtö ei täysin onnistunut ja hän jäi vähän pussiin ja Tapio Mustonen pääsi karkuun. Kilpailussa rata kuivui täysin ja Felix ajoi uudeksi rataennätykseksi 1:36,270 ja sai Tapion kiinni, mutta ei aivan päässyt ohi, maalissa eroa oli 0,092 sekuntia, kolmas oli Ville Kandelin.

Sunnuntain pitkä 12-kierroksen lähtö ajettiin lämpimässä auringon paisteessa. Nyt Felix Nässi oli lähdössä tarkempi ja onnistui ottamaan heti pienen eron muuhun joukkoon, kun nyt Tapio Mustonen puolestaan jäi hieman lähdössä muiden taakse. Tapion ja Felixin välinen ero pysyi melkein koko kilpailun ajan noin kahdessa sekunnissa. Mutta kilpailun viimeisillä kierroksilla kaksikko Tapio Mustonen ja Ville Kandelin alkoi kiristää vauhtia ja he saivat Felixin kiinni, viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli vain 0,5 sekuntia. Felix onnistui pitämään kaksikon takana ja oli maalissa 0,18 sekuntia ennen Mustosta. Ville Kandelin lämpeni kilpailun lopussa, tuli maaliin kolmantena ja ajoi viimeisellä kierroksella uuden rataennätyksen 1:35,966, Topi Mustonen oli neljäs ja Aleksi Hyvärinen viides.

-Kilpaileminen moottoripyörällä oli tosi hauskaa pitkästä aikaa ja oma kierrosaikakin parani melkein kaksi sekuntia. Isosta Hondasta tuli uutta oppia ja sain ajettua kokoajan selvästi kovempaa kuin viime vuonna, ajaminen poikkeaa kevyen Moto3:en ajamisesta selvästi, tuumaili tyytyväinen Nässi kilpailun jälkeen.