Nässi ammensi hyvää kokemusta Brittisarjasta

Assenin perinteikkäällä radalla Hollannisa saamaan kilpailuun osallistuivat Moto3- ja GP125-pyörät, joista karsittiin lähtöruudukkoon 44 nopeinta kilpailijaa.

Nässi oli ensimmäisessä aika-ajossa 14:s. Toiseen aika-ajoon muutettiin alustan säätöjä ja Honda tulikin paremmaksi ajaa keskinopeissa kaarteissa. Löystynyt sytytystulppa vei kuitenkin harmittavasti tehoja ja Nässi tipahti 20. lähtöruutuun.

Kisa-aamun warm upissa kaikki toimi hyvin yhdeksännen sijan myötä.

Nässi nappasi kisassa hyvän lähdön ja ajoi kiinni seitsemän pyörän ryhmän, joka taisteli yhdeksännestä sijasta Arnie Sheldonin johdolla.

Nässi ajoi parhaimmillaan jo 11:ntenä, kunnes kilpailu keskeytettiin muutaman sadepisaran vuoksi kolme kierrosta ennen suunniteltua. Lopputuloksissa Nässi oli 13.

Kaksoisvoittoon ajoivat Red Bull MotoGP Rookies Cupin kuskit Bo Bendsneyder ja Olly Simpson. Viime vuonna, tehokkaammalla KTM:llä ajettu kierrosaika parani vakiomoottorisella Hondalla sekunnilla.

Nässille kilpailu oli ensimmäinen Brittien sarjassa.

– Se oli kokemuksena tosi mielenkiintoinen. Koko ajan pääsi ajamaan kilpaa tiukassa ryhmässä, eikä kuudennesta sijasta taistellut ryhmäkään ollut kaukana.