Näppi palasi voittokantaan paraatiovesta

Kauden kolmanneksi viimeisen junioreiden Liigapäivän sää oli parasta mahdollista, mitä Suomessa on tarjolla elokuun lopussa, radalla nähtiin tiukkoja kisoja sekä kotiyleisön edessä menestymistä, eli kisapäivää ei paljon paremmaksi enää saanut.

11-15-vuotiaiden MXC/B:ssä Matias Vesterinen pääsi valitsemaan lähtöpaikkansa puomin takaa ensimmäisenä aika-ajon pohja-ajan turvin. Kotiradallaan kilpaillut Vesterinen painelikin hyvän startin jälkeen kärkeen heti ensimmäisellä kierroksella. Johtoa hän piti aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, mutta sitten tuli sen verran ylimääräistä ohjelmaa, että pojan sijoitukseksi kirjattiin lopuksi kolmas.

Alkukesän loukkaantumisesta toipunut Joonas Näppi nousi erän aikana vähitellen kakkoseksi, ja kun Vesterinen kävi nurin hänen edestään, sai Näppi ajaa erävoittoon ensimmäistä kertaa sitten sarjan huhtikuisen avauksen. Mikko Kuronen ehti maaliin kakkosena ennen Vesteristä.

Toisessa erässä Näppi paineli kärkeen heti startin jälkeen. Tällä kertaa Vesterisen startti meni penkin alle, kun hän kolaroi toisessa mutkassa. Voiton makuun päässyt Näppi hallitsi koko erän ajan ja vei toisenkin erän ykkössijan lähes kymmenen sekunnin erolla kakkoseksi nousseeseen Antti Nyqvistiin. Kuroselle päivä oli kauden paras, kun kakkossijan jatkeeksi irtosi toisesta erästä kolmospaikka.

Nyqvist säilytti sarjajohtonsa kasvattaen piste-eron kakkosena olevaan Aleksi Kurviseen lukemaan 37. 65-kuutioisella Englannissa EM-finaalissa viikonlopun kilpaileva Emil Weckman on sarjan kolmosena ennen kauden kahta viimeistä kisaa.

Pykälää nuoremmissa junioreissa luokassa MXC/C Mauno Nieminen hallitsi Kurkvuoren radan suvereenisti parhaiten. Nieminen vei kummankin erän ykkössijat vakuuttavaan tyyliin. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajoi Wiljam Malin ennen Riku Ratista.

Toisessa erässä Malinilla oli ylimääräistä ohjelmaa heti avauskierrokselta, joten hän jäi heti kättelyssä kauas kärjestä. Erän alkuhetkillä kärjessä nähtiin kouvolalaisten jäsentenväliset, kun Tomi Mannonen paineli karkuun Niemiseltä. Mannonen päätyi tuloksissa neljänneksi yhden kaatumisen saattelemana. Ratinen ajoi erän kakkoseksi, Pyry Juupaluoma puolestaan otti Ratisen kiinni erän loppupuolella, mutta jäi kakkossijasta reilun puoli sekuntia.

Luokan sarjatilanteessa Niemisellä on jo suvereeni 64:n pisteen ero kärjessä ennen Malinia. Juupaluoman takamatka Maliniin puolestaan on 33 pistettä.

Nuorimpien junioreiden MX65:ssä erävoitot ja kakkossijat tasattiin Kasper Kangasniemen ja Kimi Koskisen välillä. Kun sarjaa on ajettu jo 14 erää, Kangasniemellä on 11 erävoittoa ja Koskinen puolestaan on voittanut loput kolme erää. Niinpä Kangasniemi johtaa sarjaa 36:n pisteen turvin ennen Koskista. Imatralla molempien erien kolmanneksi ajanut Tobias Koukku on puolestaan sarjankin kolmantena, takamatkaa Koskiseen on kertynyt nyt 46 pistettä.

Sunnuntaina Imatran Kurkvuoressa kilpaillaan Liigan senioripäivä luokissa MX125, MXJ ja MXB. Junioreiden Liigan seuraava kisapäivä puolestaan on 14.9. Kuopiossa.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/944790
ja pistetilanteet siellä linkistä "championship"
 

Uusin numero