Nakamoto linjaa Hondan tavoitteet: Pedrosasta mestari ja Marquezista voittaja

HRC:lle kelpaa ensi vuonna vain mestaruus. Sen tuojaksi valjastetaan kuninkuusluokassa tähän menessä parhaimmillaan MM-hopealle yltänyt kokenut espanjalainen Dani Pedrosa.

– Pedrosa ajoi varsin vahvan loppukauden 2012. Dani voitti seitsemän osakilpailua ja odotan, että hän pistää ensi kaudella vielä paremmaksi.

– Dani on nopea kuljettaja, mutta hänestä on tultava yhä parempi. Hänen osaltaan tavoite ei voi olla mikään muu kuin mestaruus, korostaa Nakamoto.

HRC menetti tärkeimmän syömähampaansa, kun Casey Stoner päätti lopettaa uransa tähän kauteen. Stonerin paikkaajaksi Moto2-luokan mestarina nostetun Marc Marquezin osalta odotukset ovat syystäkin korkealla.

– Marquez on osoittanut lahjakkuuteensa ja hänellä on kaikki ainekset nousta tulevaisuudessa tämän sarjan johtavaksi kuljettajaksi, toteaa Nakamoto.

– Se mitä Marquez nyt ensisijaisesti kaipaa, on kokemus MotoGP-pyörästä. Toivon ja odotan, että hän nousee voittajaksi jo ensimmäisellä kaudellaan, jatkaa Nakamoto.

Nakamoto kuin kukaan muukaan ei kyseenalaista vuonna 2010 piikkiluokan mestariksi suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä ajaneen 19-vuotiaan espanjalaisen nopeutta.

– Kysymys onkin siitä, miten hän sopeutuu 1000-kuutioisen Hondaan ja edelleen siitä, miten hän pystyy kontrolloimaan aggressiivista ajotyyliään.

Marquez tyytyväinen
Sepangin testeihin

Marquez päätti keskiviikkona kolmen päivän testirupeaman Sepangin radalla Malesiassa.

Maanantai vesittyi vielä sateen vuoksi, mutta kahtena seuraavana päivänä Marquez ehti kiertää radan yhteensä 102 kertaa.

Nopein kiierrosaika 2.01,355 syntyi tiistaina. Hän kukisti sillä Hondan Gresini-tiimin Alavaro Bautistan kuudella kymmenyksellä.

– Keskiviikon aamupäivä meni edelleen varikolla vesisateen jäljiltä ja sade iski uudelleen sitten illan edellä. Pääsin kuitenkin testaamaan monia asioita ja tästä on hyvä jatkaa töitä tällä samalla radalla helmikuun alussa. Olen tyytyväinen, sillä pystyin ajamaan tasaisia kierosaikoja hyvällä fiiliksellä. Tuntuma pyörään paranee koko ajan, myhäili Marquez.

Sepangin yksityistestien parhaat kierrosajat:
1. Marc Marquez, Repsol Honda 2.01,355 (2/3 testipäivä)
2. Alvaro Bautista, Go and Fun Honda Gresini 2.01,890 (2/3)
3. Kousuke Akiyosi, Honda 2.03,30 (3/3)
4. Takumi Takahashi, Honda 2.06,32 (3/3)
 
* Kuvassa Dani Pedrosa. Kuva: Repsol Media
 

Uusin numero