Naiskuski MotoGP-luokkaan?

Herrera, 19, tähdentää, että kynnys kuninkuusluokan korottuu vuosi vuodelta. Suurta unelmaa se ei saa kuitenkaan romuttaa.

– Jokaisen kuljettajan unelma on ajaa MotoGP-luokassa. Minä keskityn kuitenkin vielä voittamiseen Moto3-luokan MM-sarjassa ja sen jälkeen seuraaviin askeliin urallani pitämällä MotoGP:n mielessäni, Herrera muotoilee Motorsportille.

Herrera kipusi kaudella 2014 kansainvälisestikin isoihin otsikoihin voittamalla kautta aikojen ensimmäisenä naiskuljettajana arvostetun CEV-sarjan Moto3-luokan osakilpailun Aragonissa.

Sarjan yhteispisteissä hienosti neljänneksi päätynyt Herrera osoitti vielä myöhemmin Navarran kisan voitollaan, että Aragonin ihme ei ollut mikään onnenkantanmoinen.

Tytöt keskittyvät liikaa
keskinäiseen nahisteluun

Herrera ajoi tänä vuonna ensimmäisen täysipainoisen MM-kautensa Moto3-luokassa päätymällä Laglisse-tiimin Husqvarnalla pisteissä 29:nneksi. Kauden huippuhetket osuivat Barcelonaan ja Aragoniin, joissa hän kuittasi pistesijat 15 ja 13.

Herreran lisäksi GP-sarjan pienimmässä luokassa oli mukana myös toinen espanjalainen naiskuljettaja, eli Niklas Ajon rinnalla RBA-tiimissä kilpaillut Ana Carrasco. Carrasco jatkaa rr-uraansa, mutta painopiste on kallistumassa enemmän lakiopintojen puolelle.

Herrera ja Carrasco ottivat viime kaudella radalla muutamaan otteeseen tiukasti yhteen. Välillä jopa jo liiankin tulisesti.

– Minusta tytöt keskittyvät vertaamaan itseään vauhdin osalta liikaakin toisiinsa ja toisen voittamiseen. Kenties juuri se on yksi este kehitykselle. Minä olen verrannut vauhtiani aina miehiin ja olen pystynyt kohentamaan siten kierrosaikojani, alleviivaa Herrera.

Herrera jatkaa ensi kaudella Laglisse-tiimissä, jonka pyörät vaihtuvat KTM:ään.

– Olen tyytyväinen viime kauden menestykseeni ja uskon, että pystyn parempaan ensi vuonna. On tärkeää päästä jatkamaan uraa samassa tiimissä, pyrkiä nostamaan nousujohteisesti vauhtia niillä radoilla, joilla olin jo nopea, sekä parantamaan niillä radoilla, jotka vaikuttivat vielä ensimmäisellä MM-kaudellani vaikeilta.

MotoGP-kausi vuosimallia 2016 käynnistyy 20. maaliskuuta Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa Qatarissa.

Uusin numero