Näillä eväillä mahdollistat lapsesi nousun motocrossin huipulle

Jussi Vehviläinen lanseeraa 2017 keväällä 5-11 vuotiaille lapsille tarkoitetun motocrossvalmennusjärjestelmä. JPV MX-junioriohjelman tavoitteena on rakentaa junioreille lajin taitopohja niin vahvaksi, että se mahdollistaisi tulevaisuudessa päämäärällisen harjoittelun, ja jopa kansainvälisen uran. Ohjelma käsittää touko-syyskuun välillä kuskille 40 valmennuspäivää Etelä-Suomessa ja Savon sydämessä. Motocrossvalmennuksen toteuttaminen näin nuorille kuljettajille tässä mittakaavassa on ainutlaatuista Suomessa. Junioriohjelman oppimisen takuu ja peruste on, että lapset tekevät paljon oikeanlaisia toistoja säännöllisesti, valmennusta ja yhdessä tekemistä on systemaattisesti viikoittain koko kesäksi. Valmennuksessa kerrataan vanhoja oppeja ja lisätään kehittymisen myötä uusia asioita. Ohjelma vaatii osallistujalta sitoutumista, jotta opit jäävät mieleen.
 
Jussi Vehviläisen mietteitä:
 
”Pohdin kuinka saada nostettua 12–15 vuotiaiden kuskien taitotasoa korkeammalle, tuossa iässähän nuori yleensä alkaa itsenäisesti miettiä mitä lajilta tulevaisuudessa haluaa. Valitettavan usein perustaidot ovat kuitenkin pahasti puutteellisia, muodostaen ongelman kehitykselle, vaikka kovaa halua ja yritystä olisikin.
Monesti nuori on harrastanut lajia jo useamman vuoden ilman pätevää opetusta ja seurantaa. Tekniikkaan on muodostunut huonoja, vääriä tapoja, joista on hankala päästä eroon. Siksi on äärimmäisen tärkeää oppia perustekniikat heti alusta pitäen oikein.”
 
”Ammattimaista ja järjestelmällistä valmennusta pitää siis tarjota selkeästi nuoremmille lapsille, kuitenkin heidän ikänsä huomioiden. Oman poikani harrastuksen myötä olen saanut kokemusta myös aivan nuorien kuskien valmentamisesta, heidän ikätasonsa mahdollistavalla tavalla. Pienten lasten ohjaaminen menestyksekkäästi ja innostavasti läpi päivän ei ole yhtä itsestään selvää, kuten vaikkapa 15-vuotiaiden kanssa. Ikä ei kuitenkaan ole tärkein asia vaan se, ettei alla olisi satoja tunteja väärin ajamista. Periaatteessa parasta olisi, jos lapsi on päässyt hieman lajin makuun, ajanut radalla ja ehkä kokeillut kilpailemistakin. Tuolloin päästäisiin rakentamaan perustaa melko puhtaalta pöydältä, mutta kuitenkin lapsi tietää jo, onko motocross hänen juttunsa.”
 
 
Motocrossin lajipäällikkö Arto Jokinen kommentoi:
 
”Tämä junioriohjelma on mieletön mahdollisuus. Lapsille ja aloittelijoille tarjottu systemaattinen valmennus on asia, jota meidän lajissa harva kerho pystyy tuottamaan. Jotta voimme lajina kilpailemaan muiden harrastusten kanssa samalla viivalla, niin ohjattua opetusta pitäisi saada tuotettua säännöllisesti.”
 
”JPV MX-junioriohjelma tarjoaa lapsille yksilöllistä ja parasta mahdollista oppia perustaitojen oikeaan oppimiseen. On hirvittävän tärkeää, että juniorit oppivat kerralla oikean perustekniikan ja se luo mahdollisuuden mennä eteenpäin, vaikka aina KV- huipputasolle saakka. Uskon, että Jussin valmennusesimerkin kautta kerhot pystyvät jatkamaan työtä omissa harjoituksissaan. Pienimpien juniorien valmennuksessa korostuu oikeat harjoitteluolosuhteet, eli radat. Liian usein näkee pienten pyörien harjoittelevan isoilla radoilla, jolloin perustekniikka jää vääjäämättä oppimatta. Lasten kohdalla uskon oikeaoppisen harjoitteluun oikean mittasuhteisilla radoilla ja yhdessä tekemisen voimaan, en niinkään kilpailemiseen. Nyt toteutettava valmennus luo hyvän pohjan harjoittelun jatkamiselle ja kilpailemiselle myöhemmin.”
 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
 
Koko kesän valmennuspaketti maksaa nyt ennakkoilmoittautuneille 1200 euroa, eli 30 euroa/kerta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, lue lisää JPV MX-junioriohjelmasta www.jpvracing.fi

JPV Racing tiedotus

Uusin numero