Myöhänen menetti mahdollisuuden Suomen mestaruuteen, Haapanen voittoon SM-avauksessa

Trialin kansallisen kauden avanneen Pälvitrial-kilpailun kolme viikkoa sitten voittanut Timo Myöhänen lähti ennakkosuosikkina myös SM-kauden avaukseen, joka järjestettiin lauantaina Tervakoskella. Pienen varjon kilpailuun toi kuitenkin vastikään treeneissä sattunut loukkaantuminen, joka hankaloitti Myöhäsen valmistautumista.

– Tulos oli toinen ja se on ilman muuta pettymys. Suomen mestaruushaaveet kariutuivat sillä kerralla, kun en koko sarjaan pysty osallistumaan päällekkäisten kilpailuiden vuoksi.

Päivän kilpailu oli taas kerran helpohko, johon tosin mahtui ratkaiseva 5 pisteen helppo virhe. Kilpailun luonne muuttui toisen kierroksen alussa kun alkoi rivakka vesisade. Jaksot vaikeutui hieman ja yleisesti ottaen pisteitä alkoi tulemaan enemmän.

Jussi näytti taas kerran mihin vankka komemus yltää. Kunnioitettavan vähillä pisteillä ajoi vaikka liukasta olikin!

Haapanen voitti toistamiseen Tervakosken avausosakilpailun. Haapasen kommentoi omaa suoritustaan: “ettei oma ajo ollut mitenkään säkenöivää, mutta kun rohmahduksiakaan ei tullut niin se riitti voittoon”.

Haapasella ei ollut yhtään viiden virhepisteen jaksoa.

Viidennen perättäisen Suomen mestaruutensa nyt menettävä Myöhänen katsoo kuitenkin jo tulevaan.

– Omalta osaltani kausi jatkuu ensi viikonloppuna ranskassa jossa ajetaan kauden toinen EM osakilpailu. Neljä kertaa lajin Suomen mestaruuden voittanut Myöhänen kommentoi kilpailun jälkeen.

Myöhäsen pahimman vastuksen ennakoitiinkin olevan Jyväskylän Moottoriurheilijoiden konkari Jussi Haapanen, joka vei voiton kauden kansallisessa avauksessa. Kolmanneksi sijoittui Haapasen seurakaveri Jere Karjalainen.

Trialin SM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jyväskylässä.

Tulokset.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero