MX-liigalle uusia partnereita

Sinisalo, Turun Seudun Moottoriurheilijat Extreme Areena sekä 24MX ovat mukana jo perjantaina ja lauantaina ajettavassa Tornion osakilpailussa.

Myös MM-motocrossiin valmistautuva Hyvinkään Moottorikerho lähtee tukemaan MX-liigan juniorikuljettajia.

Jo aiemmin MX-liigan yhteistyökumppaneiksi ovat lähteneet Arai, Duell, Kawasaki, KTM, Mitas, Motonet, OFFROADPro, Storm Motor sekä Yamaha. Nyt ne saavat seuraa sarjan yhteistyössä Sinisalolta, Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) Extreme Areenalta sekä 24MX:ltä.

– On todella hienoa huomata, että kansallisen sarjan ja sen kuljettajien tukeminen kiinnostaa suomalaista offroad-alaa laajalti. Kaikki yhteistyökumppanit ovat lähteneet mukaan suurella innolla ja osoittaneet halunsa kannustaa kuljettajia, MX-liigan turkulainen promoottori Marko Vihriä, 33, kiittelee.

TSMU on yhteistyökumppaneista ainoa yhdistys, joka on tukemassa koko MX-liigakautta. TSMU hallinnoi Raisiossa tiettävästi maailman ainoaa maanalaista sisämotocrossrataa, Extreme Areenaa, joka tarjoaa kesäiset olosuhteet harjoittelulle ympäri vuoden. Seura palkitsee MX-liigan jokaisessa osakilpailussa luokkavoittajat ilmaisella kertalipulla Extreme Areenalle.

– Seuramme tekee aktiivisesti töitä harrastajien parissa Turun alueella, mutta myös eri puolilla Suomea. Koemme tärkeäksi olla mukana MX-liigassa, joka on niin sanottu harrastajien kilpasarja. SM- ja Suomen Cup -kuljettajat ajavat maamme huipulla, mutta MX-liigassa mukana olevat luokat ja kuljettajat muodostavat kotimaisen motocrossin kantavan ja laajan pohja, TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo selvittää.

Hyvinkään Moottorikerho (HyMK) isännöi MM-sarjan pääluokkien, MX1 ja MX2, osakilpailua 12.-13. heinäkuuta Hyvinkäällä. HyMK on aktiivinen kilpailujärjestäjä sekä nuorisotyön tekijä, ja nyt seura haluaa palkita MX-liigassa menestyviä, nuoria kuljettajia lahjoittamalla Tornion ja sitä viikkoa myöhemmin seuraavan Rovaniemen MX-liigan osakilpailuissa MM-vapaalippuja. Näin juniorit pääsevät seuraamaan motocrossia maailman huipulta ja näkemään idoleitaan radalla.

MX65- ja MXJ-luokkien yhteistulosten voittajat saavat kummassakin osakilpailussa koko viikonlopun vapaalipun sekä varikolle pääsyyn oikeuttavan lipun Hyvinkään MM-osakilpailuun. Lisäksi HyMK palkitsee vastaavasti Torniossa sunnuntaina MXC/A-luokan Suomen Cup -osakilpailuvoittajan.

MX-liigakauden neljäs osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Torniossa. Samalla radalla järjestetään sunnuntaina MX1-luokan SM-osakilpailu sekä MXJ- ja MXC/A-luokkien Suomen Cup -osakilpailut.

MX-liiga 2014:
3.-4.5. Hyvinkään MK
17.-18.5. Vantaan MK
7.-8.6. Ylä-Savon MK
27.-28.6. Polar Cross MK
6.7. Rovaniemen MK
2.-3.8. Miehikkälän MK
16.-17.8. Imatran MK
6.-7.9. Riihimäen MPKK

Osakilpailuissa ajetaan ensimmäisenä päivänä MX65-, MXC/C- sekä MXC/B-luokissa ja toisena päivänä MX125-, MXJ- sekä MXB-luokissa.

MX-liigan pistetilanteet 3/8-osakilpailu:
www.kisainfo.net/MX-sarjat.asp
 

Uusin numero