Mustoset voittoon Dingolfingissa

Päivän pääkilpailussa, kansainvälisessä luokassa kilpaillut Aki-Pekka “Appe” Mustonen ajoi erinomaisesti. Hän voitti kaksi ensimmäistä eräänsä suvereenisti. Kolmannessa erässä tuli kolmas sija kivikovien saksalaisten Martin Smolinskin ja Stephan Katt'n vanavedessä.

Semifinaalissa ja finaalissa mies ajoi toiseksi ja näin varkautelainen kruunattiin kilpailun voittajaksi. Suomalainen päätyi tasapisteisiin Katt'n kanssa mutta parempi sijoitus finaalissa ratkaisi voiton varkautelaisen eduksi.

– Tosi hyvin kilpailu meni, oikein tyytyväinen voi olla päivän esitykseen. Startit sujuivat yhtä lukuun ottamatta hyvin. Startit oli tänään tosi tärkeitä, sillä radassa ei ollut kuin yksi linja, vallin vieressä. Ohittaminen oli käytännössä mahdotonta, kommentoi tyytyväinen Mustonen kilpailuaan.

– Finaalissa Smolinski sai vähän paremman startin ja pääsi ennen minua valliin. Ohi ei sitten enää päässyt. Kalusto toimi todella hyvin, uusi moottori pelasi loistavasti. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

Jesse Mustonen voittoon
ensimmäisessä kilpailussaan

Appe Mustosen velipoika Jesse puolestaan ajoi uransa ensimmäisen maaratakilpailun 500 cc pyörällä. Hän kilpaili kansallisessa luokassa ja vauhti oli heti lahjakkaalla Savon miehellä kohdallaan. Nuori mies voitti kaikki ajamansa erät halliten niitä suvereeniin tyyliin startista maaliin.

– Tosi hyvin meni. Yllättävän kauas nuo vastustajat jäi. Hyvin löysin ajolinjat. Ajaminen sujui kaikkinensa tosi hyvin. Pyöräkin pelasi erinomaisesti niin mikäs siinä oli kun antoi mennä vaan, totesi puolestaan Jesse Mustonen tyytyväisenä.

Moottorit pettivät Heikkilän

Samaan aikaan kun Mustoset loistivat Dingolfingissa, niin Aarni Heikkilä ajoi muutama sata kilometriä pohjoisempana Lübbenaussa kovatasoisessa kutsukilpailussa.

Kilpailu meni Heikkilältä pipariksi, sillä molemmista pyöristä hajosi moottori. Mies linkutti kasaan viisi pistettä ja jäi kauas kärjestä.

– Harmittaa, taas teknisiä ongelmia. Milloinhan tämä huono tuuri loppuu, Heikkilä tuhahtaa.

– Harjoituksissa kaikki toimi, mutta kilpailussa molemmista pyöristä katosi tehot. Öljyn seassa oli metallia, kun koneita kisan jälkeen tutkittiin. Olin yhteydessä moottoreiden rakentajaan ja ne lähtee nyt sitten pajalle tutkittavaksi, Heikkilä huokaisee lopuksi.

Tulevana sunnuntaina Mustoset sekä Heikkilä ajavat Saksan Parchimissa kovatasoisessa maaratakilpailussa.

Dingolfing, International:
  1. Aki-Pekka Mustonen Suomi 17 (4,4,2,3,4)
  2. Stephan Katt Saksa 17
  3. Martin Smolinski Saksa 16
  4. Richard Hall Iso-Britannia 14
  5. Jörg Tebbe Saksa 14
  6. Michael Härtel Saksa 10
  7. Nadine Frenk Saksa 8
  8. Markus Eibl Saksa 7
  9. Manfred Knappe Saksa 6
10. Alessandro Milanese Italia 5
11. David Howe Iso-Britannia 3
12. Rodney McDonald Australia 3
13. David Pfeffer Saksa 2
14. Theo di Palma Ranska 2
15. Philip Schmuttermayr Saksa 1

National:
1. Jesse Mustonen Suomi 20 (5,5,5,5)
2. Dennis Helfer Saksa 17
3. Michael Wenninger Saksa 12
4. Jamie Isherwood Iso-Britannia 9
5. Robert Gröbmaier Saksa 5
6. Marc Herter Saksa 5
7. Frank Ernst Saksa 3
8. Paolo Bonfante Italia 1
 

Uusin numero