Mustoselta kunniakas taistelu maaradan MM-avauksessa

Mustonen joutui kuitenkin painimaan kilpailussa pyöriensä suorituskyvyn kanssa. Mies keräsi alkueristä kovan taistelun jälkeen 11 pistettä. Se riitti kymmenen parhaan semifinaaleihin.

Semifinaalissa Mustosen pyörä ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla ja mies sai vaivoin raavittua kasaan yhden pisteen. Yhteensä pisteitä kertyi 12, joka oli miehelle pieni pettymys. Tasaisessa kilpailussa se riitti sijaan seitsemän, mihin Varkauden mies puolestaan oli tyytyväinen.

– Vähän on kaksijakoiset fiilikset. Sijoitukseen olen tyytyväinen mutta pisteitä olisi voinut tulla enemmän. Alussa ykköspyörä ei toiminut kunnolla. Viimeiseen alkuerään vaihdoin kakkospyörän ja se kulki paremmin, se oli hyvä erä, kommentoi Mustonen.

– Semifinaalissa kaasutin ei toiminut ja meno hyytyi. Sain vaivoin taisteltua sen yhden pisteen. Se oli semmoista taistelua koko kilpailu. Hieman parempaa suoritusta odotin mutta näin tällä kertaa, Mustonen toteaa.

Kylmäkorpi
Ruotsin väreissä

Kilpailun voittajaksi ajoi viime vuoden MM-hopeamies Hollannin Jannick de Jong.

Hallitseva mestari, tällä kaudella Ruotsin väreissä ajava Joonas Kylmäkorpi voitti kaikki viisi alkueräänsä ja eteni semifinaaleihin maksimipistein 20.

Semifinaalinsa Kylmäkorpi myös voitti, joten paikka viiden parhaan finaalissa varmistui maksimipistein 24. Juuri ennen finaalia sadekuuro kasteli radan ja vesitti Kylmäkorven startin.

Ulkoa ei sadekelissä ehtinyt ja Kylmäkorpi jäi finaalin neljänneksi. MM-pisteitä kertyi kuitenkin eniten (25) ja mestari otti heti paikkansa MM-taulukon kärjessä.

Seuraavan kerran maaradan MM-pisteistä ajetaan heinäkuun 13. päivänä Ranskan Marmandessa.

Tulokset Herxheim:
  1. Jannick De Jong Hollanti 22
  2. Mathieu Tresarrieu Ranska 18
  3. Erik Riss Saksa 19
  4. Joonas Kylmäkorpi Ruotsi 25
  5. Jörg Tebbe Saksa 16
  6. Josef Franc Tsekki 14
  7. Aki-Pekka Mustonen Suomi 12 (2,3,1,2,3,1)
  8. Stephan Katt Saksa 9
  9. Andrew Appleton Iso-Britannia 8
10. Stephane Tresarrieu Ranska 8
11. Richard Speiser Saksa 7
12. Cameron Woodward Autsralia 6
13. Richard Hall Iso-Britannia 5
14. Bernd Diener Saksa 5
15. Dirk Fabriek Hollanti 4
16. Nadine Frenk Saksa 2
17. Markus Eibl Saksa 0

 

Uusin numero