Mustoselle komea voitto Saksasta

Jesse Mustosen kilpailu alkoi upeasti kahdella erävoitolla. Kolmannessa erässään mies lähti jälleen startista kärkeen, mutta pyörä hyytyi hetkeksi ensimmäisessä kurvissa ja hän tippui kolmanneksi. Hetken päästä pyörä lähti uudelleen vauhtiin ja Mustonen ohitti tanskalaisen Martin Steen Hansenin, mutta Tsekin Ondrej Smetanaa mies ei ehtinyt tavoittaa.

Alkuerien jälkeen Mustonen jakoi kärkipaikan Puolan Marcel Kajzerin kanssa kahdeksalla pisteellä.

Semifinaalissa savon ratalajiässä oli nopein ja selvisi finaalierään parhaana pistemiehenä. Toisen semifinaalierän voittoon ajoi Tsekin Smetana.

Finaalissa ajoi kuusi päivän parasta pistemiestä. Siinä Mustonen kävi alussa tasaista taistelua voitosta Kajzeria vastaan, mutta erän edetessä ero puolalaiseen kasvoi ja näin suomalainen pääsi tuulettamaan upeaa voittoa hienosti sujuneen kilpailun päätteeksi.

– Hieno päivä, totta kai, aina on mahtavaa voittaa. Päivän kilpailu sujui tosi hyvin. Ainoastaan kolmas erä oli hankala. Siinä hyppäsin startista keulaan, mutta eka kurviin taitettaessa pyörä hyytyi ja tipuin kolmanneksi. Hetken päästä se lähti uudestaan vauhtiin ja pystyin ohittamaan tanskalaisen. Kierros lisää, niin olisin voinut ohittaa Tsekin Smetanan, Mustonen kommentoi.

– Tuon episodin jälkeen vaihdettiin kaasutin ja sen jälkeen ei tekniikan kanssa ollut murheita. Finaalissa kävin alussa kovaa vääntöä Puolan kuskin kanssa, mutta sain pidettyä sen takana, Mustonen jatkaa.

– Tänään olo oli terävä heti aamusta lähtien. Huomasi heti, että edellisenä päivänä ajoi kilpaa. Kiitos myös tiimille, jälleen hienoa työtä, päättää Mustonen tyytyväisenä.

Mustosen kilpailu-urakka jatkuu huomenna ruohoratakilpailulla Hollannin Stadskanaalissa.

Tulokset: 
1. Jesse Mustonen Suomi 16 (3,3,2,3,5)
2. Marcel Kajzer Puola 14
3. Paco Castagna Italia 10
4. Ondrej Smetana Tsekki 9
5. Rene Deddens Saksa 8
6. Valentin Grobauer Saksa 7
7. Martin Steen Hansen Tanska 5
8. Jakob Bukhave Tanska 4
9. Marcin Koscielski Puola 3
10. Steven Mauer Saksa 3
11. Vitaly Lysak Ukraina 2
12. Nazar Fedorchuk Ukraina 0

Uusin numero