Mustonen valmiina MM-kauteen

Kausi alkaa Saksan turneella lauantaina 28. huhtikuuta Ludwigslustissa ajettavalla speedwaykilpailulla. Seuraavana päivänä on vuorossa maarataa Parchimissa. Vapunpäivänä Mustonen on mukana Dingolfingissa ajettavassa kutsukilpailussa, joka perinteisesti kerää viivalle liudan lajin kirkkaimpia tähtiä.

Alkukauden tärkein kilpailu on vuorossa toukokuun 6. päivänä, jolloin Mühldorfissa ajetaan maaradan MM-karsinta. Ruohoradan EM-semifinaalissa Mustonen ajaa 3. kesäkuuta Saksan Bielefeldissä.

– Hyvillä mielin kauteen lähdetään. Speedwayta olen päässyt jonkin verran harjoittelemaan ja se on tuntunut pitkästä aikaa oikein kunnolla speedwaylta, joten siinä mielessä luottavaisena voi kauteen lähteä. Hyvä, että ennen MM-karsintaa pääsee ajamaan muutaman kilpailun. Kilpaileminen on kuitenkin parasta harjoitusta ja siinä nähdään missä mennään miehen ja kaluston suhteen. Ja jos pyörissä on jotain vikoja, niin parempi, että ne tulee esille näissä kauden ekoissa kisoissa eikä sitten Mühldorfin MM-karsinnassa, kertoo Mustonen.

– Kauteen lähdetään JRM:n rungoilla ja moottoreilla. Aiemmin kalusto oli ehkä liian maaratatyyppinen, sellainen matalahko lahnu. Nyt olen muuttanut pyöriä vahän speedwayn suuntaan ja uskon siitä olevan apua, etenkin ruohoradalla. Tavoitteena on ajaa jatkoon ruohoradan EM-semifinaalista ja muutenkin olla kilpailukykyisempi ruohoradalla, jatkaa Mustonen.

– Katsotaan näiden alkukauden kisojen jälkeen tunnelmia maaradan MM-finaalisarjaa ajatellen. Viime kaudella finaalierä jäi saavuttamatta, joten tällä kaudella se on ehdoton tavoite. Mikäpä sen hienompaa olisi kuin ajaa 6 parhaan joukkoon kotiyleisön edessä Forssassa, jossa tämän kauden MM-sarja käynnistyy, päättää Mustonen.
 

Uusin numero