Mustonen loukkaantui, Ahlbom 11:s Saksassa ajetussa maaradan MM-karsinnassa

Mustonen avasi kilpailunsa kolmannella sijalla, joka toi kaksi pistettä. Ahlbomin avauserä puolestaan päättyi ilman pisteitä. Mustosen toinen erä ja koko kilpailu päättyi erän ensimmäiseen kurviin. Mies oli osallisena kolmen kuljettajan kolarissa ja hänet kuljetettiin radalta sairaalahoitoon.

Ahlbom puolestaan avasi pistetilinsä neljännen sijan tuoman pisteen turvin. Hän ajoi kolmannesta erästään myöskin pisteen. Neljännestä erästään Ahlbom saavutti kolme pistettä ollen maalissa toisena. Viimeisestä alkuerästä Ahlbom jäi pisteittä. Viisi ajettua pistettä riittivät tällä kertaa sijaan 11. Näin ollen suomalaisten toiveet nähdä kuljettaja ensi kauden sarjassa lepää Mustosen harteilla. Mies voi edelleen lunastaa paikan ensi vuodelle menestymällä tämän vuoden sarjassa.

Kilpailun voittoon ajoi Hollannin Romano Hummel ennen Tsekin Marti Malekia ja Josef Francia. Viimeinen paikka MM-sarjaan vuodelle 2019 matkasi Iso-Britanniaan Andrew Appletonin mukana.