Mustonen kovassa kyydissä klassikossa

Mustonen keräsi kolmesta alkuerästään seitsemän ja selvisi 12 parhaan semifinaaleihin. Semifinaalissaan hän ajoi kolmanneksi kymmenellä pisteellä. Myös loppusijoitus oli sama, eli kymmenes.  Aivan tyytyväinen ei nuori varkautelainen suoritukseensa ollut:

– En ihan täysin tyytyväinen suoritukseeni ole. Minimitavoite saavutettiin, eli semeihin sentään päästiin. Ensimmäinen erä oli hyvä. Kahdessa seuraavassa minulla oli vaikeuksia starttien kanssa, en päässyt kunnolla liikkeelle ja sitä myötä hyviin asemiin ekakurvia ajatellen.

– Starttipaikka muuttui kilpailun kuluessa liukkaammaksi ja se aiheutti vähän hankaluuksia. Mutta semiin onnistuin säätämään pyörää paremmaksi ja se erä onnistui ihan hyvin. Vähän tuo lopputulos harmittaa, mutta vaikeudet kuuluvat välillä tähän lajiin, kommentoi Mustonen kilpailuaan.

Voittajaksi ajoi Saksan Martin Smolinski ennen aina tasaisesti ajavaa maamiestään Richard Speiseriä. Alkueristä eniten pisteitä ajanut Australian Cameron Woodward joutui finaalissa keskeyttämään teknisiin ongelmiin ja jäi neljänneksi.

Kilpailun B-luokassa nähtiin maailman menestyneimmän maaratakuljettajan, saksalaisen Gerd Rissin pojat Mark ja Erik. Vauhti oli pojilla heti kohdallaan, niin kuin suvun perinteet velvoittavatkin.
 
Herxheimin tulokset:
   1. Martin Smolinski Saksa 21
   2. Richard Speiser Saksa 19
   3. Jannick de Jong Hollanti 18
   4. Cameron Woodward Australia 17
   5. Matthias Kröger Saksa 14
   6. Ales Dryml Tshekki 13
   7. Stephan Katt Saksa 12
   8. Andrew Appleton Iso-Britannia 12
   9. Glen Phillips Iso-Britannia 12
 10. Aki-Pekka Mustonen Suomi 10 (4,2,1,3)
 11. Marcel Dachs Saksa 9
 12. Richard Wolff Tshekki 7
 13. Neville Tatum Iso-Britannia 4
 14. Theo di Palma Ranska 4
 15. David Speight Iso-Britannia 4
 16. Nadine Frenk Saksa 3
 17. Lars Zandvliet Hollanti 1
 18. Karel Kadlec Tshekki 0

Uusin numero