Murtuneella jalalla raju kuperkeikka – ja ei muuta kuin taas menoksi isommalla saappaalla

Tässä tapauksessa kyse on Niklas Ajon tiimikaverina aikoinaan Espanjan CEV-sarjassa ajaneesta Alex Rinsista, joka saavutti viime kaudella KTM:llä Moto3-luokan MM-hopeaa.

Marc Marquezin managerin Emilio Alzamoran nykyiseen Honda-ruotuun kuuluva Rins kaatui rajusti edellisessä osakilpailussa kotiyleisönsä edessä Barcelonassa teloen vasemman jalkansa.

Rins jätti viime viikolla Aragonissa ajetut testit suosiolla väliin, mutta kauden kahdeksannesta osakilpailusta Assenista ei miestä pidätellyt poissa kukaan eikä mikään.

Rinsin taktiikkana oli toipilaana Hollannin TT:hen lähdettäessä se, että hän säästelee kipeää jalkaansa ajamalla maltilla ja mahdollisimman vähän harjoituskierroksia.

Ja kuinka siinä sitten kävikään, kun kypärä pistettiin päähän: Rins kaatui uudelleen rajusti Assenin toisella treenijaksolla. Onnekseen hän selvisi siitä rytäkästä lähinnä henkisillä kolhuilla.

Perjantaina kovempaa!

Ja kuten näiden, kipukynnyksen korkealle hilaavien nuorukaisten tapoihin kuuluu, yhdeksänteen mutkaan osuneesta rysäyksestä ei jälkeenpäin enää huudeltu. Katseet suunnattiin tiukasti heti seuraavaan sessioon.

– Meille Honda-kuskeilla Assenin rata vaikuttaa hankalammalta kuin KTM:lle. Eli meidän on vain tehtävä töitä yhä lujemmin ja ajettava kovempia kierrosaikoja perjantain aika-ajoon lähdettäessä.

Rins myöntää, että Kataloniassa kipeää saanut jalka on kaikkea muuta kuin kunnossa, vaikka kilpailulupaa ei häneltä olekaan evätty.

– Vamma on yhä tuore ja kivut sen mukaiset. Pyrin helpottamaan tilannetta käyttämällä suurempaa ajosaapasta. Se auttoi – vähän.

Hollannin TT jatkuu perjantaina klo 10 käynnistyvällä Moto3-luokan kolmannella vapaalla harjoituksella.
 

Uusin numero