”Mr. Superenduro” innoissaan Helsingin MM-osakilpailuun

– On siistä vierailla uudessa paikassa. En ole ajanut Suomessa kovinkaan usein, joten olen innoissani kokemaan jotain uutta, Blazusiak toteaa Enduro21.com-sivustolla.

Blazusiak on vienyt nimiinsä kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua.

Ensin hän villitsi kotiyleisönsä joulukuussa Puolan Gdanskissa ja vaikka viime viikonvaihteessa Saksan Riesassa olikin jo tiukempaa, niin kuudesta finaalierästä neljä nimiinsä napannut maestro johtaa sarjaa 13 pisteellä.

Blazusiakin lisäksi kärkitriossa Helsinkiin tultaessa häärää kaksi muuta KTM-kuljettajaa, eli britit David Knight ja Jonny Walker.

Blazusiakin plakkarista löytyy 116 pistettä. Knightilla on koossa 103 ja SuperPole aika-ajokisoista pontevasti bonusta poimineella Walkerilla 81 pinnaa.

Puolan triplasta paljon
lisää motivaatiota

– Oli täydellistä voittaa kaikki kolme erää Puolassa. Se motivoi minua suuresti ja kantoi joulutauon yli Saksaan. Neljä erävoittoa kuudesta mahdollisesta on mahtavaa, pudottelee Blazusiak.

Blazusiak on saavuttanut menestyksensä KTM:n tehdastiimissä. Ja lisää on luvassa, sillä puolalainen solmi KTM:n kanssa viime maaliskuussa jatkosopimuksen, joka ulottuu tällä erää vuoden 2016 loppuun.

– Haluan jatkaa samaan malliin, mitä olen tehnyt tähänkin mennessä, eli voittaa kisoja, Blazusiak pohjustaa samalla Suomen vierailua.

Blazusiak, Knight ja Walker jakoivat erävoitot viimeksi Saksan GP:ssä.

Blazusiak on pystynyt pitämään tiiimikaverinsa Walkerin tuota yhtä kertaa lukuunottamatta takanaan, mutta SuperPolessa jälkimmäinen on ollut niskan päällä niin Puolassa kuin Saksassakin.

Yksittäinen nopea kierros ei ole vielä natsannut aivan nappiin Blazusiakilta, joka alleviivaa virheiden eliminimoista.

– Jonny on ollut tasainen SuperPolessa, mutta kenties Suomessa minä ajan sen nopeimman kierrosajan, vinkkaa Blazusiak vilungisti.

Uusin numero