”Mr. Rossi ei halua CAS:n enää jatkavan valituksen käsittelyä”

Rossi valitti ennen kauden ja viimeistä ja mestaruuden kannalta ratkaisevaa Valencian GP:tä kansainvälisen moottoriliiton FIM:n hänelle Malesian osakilpailussa langettamasta rangaistuksesta.

Rossille mätkäistiin Marc Marquezin kanssa Malesian kisassa tapahtuneesta kolaroinnista kolme rangaistuspistettä.

Rossilla oli jo alla yksi rangaistuspiste, joten neljä pistettä merkitsivät automaattisesti sitä, että hän joutui käynnistämään Valencian kisan viimeisestä lähtöruudusta aika-ajosijoituksesta huolimatta.

Rossi haki muutosta rangaistupisteisiin tai toisaalta asian lopullisen ratkaisun siirtämiseen Sveitsin Lausannesta käsin vaikuttavalta urheilun vetoomusoikeudelta. CAS kuitenkin hylkäsi Rossin vetoomuksen Valencian GP:n aattona.

Rossi päätyi viimeisestä ruudusta kisasta neljänneksi. Hänen Yamaha-tallikaverinsa Jorge Lorenzo paineli paalulta voittoon ja mestariksi. Lorenzo kukisti Rossin mestaruustaistelussa viidellä pisteellä.

Rossin valitus Malesian GP:n rangaistuspisteiden ja samalla FIM:n päätöksen kumoamisesta jäi silti vireille CAS:ssa.

Rossi päätti kuitenkin siis viheltää pelin poikki ja CAS tiedotti tänään, että asia on loppuunkäsitelty: ”Mr. Rossi on ilmoittanut, että hän ei halua CAS:n enää jatkavan valituksen käsittelyä.”

Uusin numero