MP23: messujen kallein pyörä

Voimaa, hiilikuitua ja hintaa paljon, mutta painoa vähän. 

Jos mennään MP23-messujen kuutoshallista maahantuojien osastoilta pois ja halliin 3 Petrol Circus Custom Bike Show´n puolelle, niin käsin rakennetuista näyttelypyöristä voidaan kiistellä vaikka maailmantappiin asti, että mikä niistä on kallein. Ja varmasti näyttelyn kalleimmat pyörät löytyvätkin sieltä, ainakin jos pyöriin käytetyille sadoille tai jopa tuhansille työtunneille lasketaan hinta.

Jos sen sijaan pysytellään varsinaisten messujen puolella, niin sieltäkin löytyy toinen toistaan arvokkaampia moottoripyöriä. Todella kalliin ja erikoisen pyörän tunnistaa ensimmäisenä siitä, että se on nostettu korokkeelle ja ympäröity köydellä, ettei rahvas kansa vain vahingossakaan koskettaisi sitä tai istuisi sen päälle ja mahdollisesti naarmuttaisi pyörän omistajan silmäterää. 

Tällainen erikoisuus löytyi tällä kertaa Ducatin osastolta. Vuosimallin 2021 Superleggeralla oli ajettu vain noin tuhat kilometriä. Näitä pyöriä valmistettiin rajoitettu 500 kappaleen erä, joista siis yksi on löytänyt tiensä Suomeen. Pyörän hinta uutena on ollut 138 900 euroa plus 600 euron toimituskulut. Tähän kyseiseen yksilöön on vielä vaihdettu Ducatilta tilatut juuri Superleggeraa varten suunnitellut ja valmistetut säädettävät jalkatapit. Niiden hinta oli 3450 euroa, mutta tyyli ja viimeistelykin ovat sitten eri luokkaa kuin Aliexpressin kautta tilatuissa halpistapeissa. Ducati ilmoittaa Superleggeran tehoksi 234 hevosvoimaa ja kuivapainoa sillä on vain 152 kiloa! 

Lue lisää Superleggerasta:

Ja koeajo samasta pyörästä:

Uusin numero